Gaat Frenkie de Jong op tijd fit zijn voor het EK 2024?: 'Eerste wedstrijd is haalbaar'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 21:34
copyright proshots 25051206
Ronald Koeman verwacht dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het EK deze zomer. Dat zegt de bondscoach woensdagmiddag op de persconferentie. De oud-Ajacied kampt al langere tijd met een enkelblessure. Koeman geeft daarnaast aan dat hij denkt Steven Bergwijn aan de praat te krijgen.
'Het gaat volgens plan en de mensen die hem behandelen die laten weten dat het goed gaat. De eerste wedstrijd van de groepsfase is haalbaar', laat Koeman woensdagmiddag op de persconferentie weten. Koeman heeft vaker aangegeven dat spelers fit moeten zijn om bij het Nederlands elftal te komen, maar voor De Jong maakt hij een uitzondering.
'Ik heb aangegeven dat Frenkie de Jong voor mij gewoon nog altijd een geweldige speler is. We zullen gaan zien of hij de stappen gaat maken naar zijn volledige fitheid, maar daar heb ik wel vertrouwen in.' Op 21 april raakte De Jong geblesseerd tijdens de Clásico tegen Real Madrid.
De verwachting was dat de middenvelder zo'n vijf weken aan de kant zou staan, maar helaas lijkt dit toch wat langer te duren. Ondanks het feit dat De Jong nog niet fit is heeft Koeman vertrouwen op een spoedig herstel. De Jong raakte dit jaar al eerder geblesseerd aan zijn enkel.

Koeman heeft vertrouwen in Bergwijn

De bondscoach geeft tot slot op de persconferentie aan dat hij vertrouwen heeft in Bergwijn. Het helpt mee dat Koeman Bergwijn al langer kent. ' Ik heb met Steven een verleden, maar dat zegt niet dat hij een geweldig seizoen heeft gehad.' Koeman erkent dus dat de Ajax-aanvaller niet zijn beste seizoen speelt. Toch is de bondscoach van mening dat hij Bergwijn aan de praat krijgt. 'Ik denk alleen wel dat ik hem zover kan krijgen dat hij belangrijk voor ons kan zijn. De kwaliteit is namelijk wel aanwezig.' Bergwijn en Brian Brobbey zijn de enige Ajacieden in de selectie van Oranje.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties