Verbazing over beslissing Koeman: 'Mokerslag! Is dit de juiste keuze geweest?'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 22:02
copyright proshots 25204919
Ronald Koeman maakte woensdagmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK 2024 bekend. Nick Olij, Ian Maatsen en Quiten Timber vallen op het laatste moment af. Marten de Roon moest eerder deze week al afhaken wegens een blessure. In Duitsland heeft men met grote verbazing gereageerd op het thuis laten van Maatsen.
Zaterdag 1 juni speelt Maatsen met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Manchester CIty. Koeman wilde Maatsen niet uit zijn concentratie halen richting de eindstrijd in het miljardenbal, maar moest de mededeling toch brengen. 'Het was wel even nadenken over wat het beste moment voor hem is om het te horen. Hij speelt zaterdag natuurlijk de finale, dus ik dacht dat woensdagochtend wel moest kunnen. Dan heb je nog drie dagen. Op mijn manier heb ik gewoon uitgelegd waarom hij er niet bij zit. Het lijkt me logisch dat hij teleurgesteld is', legt de bondscoach de situatie uit op de persconferentie van woensdagmiddag in Zeist.
De Chelsea-huurling maakt grote indruk in zijn eerste maanden bij Dortmund en daarom had men bij onze Oosterburen ook gerekend op een selectie van de linksback. Koeman besloot echter anders. 'Aan linksbacks is wel behoefte bij Oranje. Het is dan ook een behoorlijk verrassende keuze van Koeman. Hoewel Maatsen nog geen enkele interland heeft gespeeld, zijn de alternatieven schaars. Met de ervaren Daley Blind beschikt de selectie maar over één echte linksback. En hij is niet bepaald voorbestemd voor het voorkeurssysteem van Koeman met drie centrale verdedigers en wingbacks op de flanken', is Kicker van mening.

Twijfels over keuze van Koeman

Ook Ruhr24 snapt niet waarom Maatsen niet tot de 26-koppige selectie behoort. 'Na een goede tweede seizoenshelft bij Borussia Dortmund maakte Maatsen deel uit van de voorlopige selectie van de bondscoach . Maar verrassend genoeg is de huurling van BVB een van de vier spelers die is afgevallen. Men kan zich afvragen of dit de juiste keuze is geweest van Koeman.'

Perez looft beslissing van Koeman

Kenneth Perez is een heel andere mening toebedeeld. De analist van ESPN laat op diezelfde zender weten dat hij het dapper vindt dat Koeman een speler die het zo goed doet thuis laat. 'Ik hou van trainers die impopulaire beslissingen durven te nemen. Ik denk dat nu heel veel mensen over Koeman heen vallen. Zo van 'Hoe kun je zo iemand thuislaten, en wel je vriendjes Bergwijn en Wijnaldum oproepen? Het is dus een bondscoach die autonoom beslissingen neemt, en niet wat het grote publiek wil. Daar hou ik wel van.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties