'Eredivisie wordt beschouwd als een grappige speeltuin vol wipkippen'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 13:19
arne slot
Hugo Borst heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad het alvast opgenomen voor Arne Slot. De hoofdtrainer gaat van Feyenoord naar Liverpool, een stap die men voornamelijk in Engeland niet begrijpt. Borst denkt echter dat Slot gaat slagen bij de topclub.
'In de week dat Peter Bosz met PSV zijn dikverdiende hoofdprijs oogst, wordt hij in de publiciteit volledig geneutraliseerd door berichtgeving over Arne Slot', zo begint Borst zijn column. 'De trainer van Feyenoord gaat bij het magische Liverpool Jürgen Klopp opvolgen. De zorg die in Engeland over Arne Slot bestaat, is dat hij alleen in de eredivisie iets heeft bewezen. Onze competitie wordt beschouwd als een grappige speeltuin vol wipkippen.'
Borst heeft veel geluisterd naar internationale analyses, waar Nederlandse coaches in de Premier League er nogal bekaaid vanaf komen. Van Ronald Koeman tot Louis van Gaal en nu Erik ten Hag, vrijwel elke Nederlandse coach faalt op het hoogste niveau van Engeland. Daarom noemt Borst het een heel gedurfde keuze van de beleidsbepalers van Liverpool. 'Ze hebben gekozen voor een man die veel op Jürgen Klopp lijkt, wordt gezegd. Ik zou eraan willen toevoegen: en het beste heeft van Nederlands beste trainers aller tijden.'
Er volgt een behoorlijke opsomming. 'Zoals Leo Beenhakkers zelfvertrouwen en bravoure (een lightversie), Beenhakkers en Hiddinks peoplemanagement, de innovatie en het keiharde werken van Van Gaal, het tactisch vernuft van Van Gaal en Cruijff. Hopelijk krijgt Arne Slot ook tien jaar de tijd voor slechts vijf prijzen. Eén landstitel, één Champions League, één FA Cup, dat is te doen', zo refereert de columnist aan de oogst van Slot's voorganger Jürgen Klopp.

Slot moet niet in dezelfde valkuil als Ten Hag trappen

Slot heeft zoveel intrinsieke kwaliteiten dat Borst het bijna niet fout kan zien gaan. Toch is er nog wel één aandachtspuntje voor de hoofdtrainer. 'Arne Slots valkuil ligt ondanks zijn intelligentie en eloquentie op de persconferenties. Zolang Slot zich daar niet verliest in verholen onbescheidenheid, pedante bijzinnetjes, irritatie of overmoed komt het goed.' Hij stipt aan dat Liverpool een stuk beter georganiseerd is dan Manchester United en dat hij hoopt dat Slot niet dezelfde fout maakt als Ten Hag, die enkele spelers van Ajax voor behoorlijke bedragen over nam. Slot moet slechts één speler meenemen: Lutsharel Geertruida.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties