Arne Slot krijgt tip uit onverwachte hoek: 'Niet blindstaren op Nederlandse spelers'

Sportnieuws
zondag, 28 april 2024 om 12:58
copyright proshots 23921850
Marcel Brands heeft Arne Slot zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN een tip gegeven. De trainer van Feyenoord gaat na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar Liverpool en om te slagen in de Premier League is het volgens de algemeen directeur van PSV zaak om zich niet blind te staren op Nederlandse spelers.
Brands werkte van 2018 tot 2021 in de Premier League bij Everton, de rivaal van Liverpool. Bij Goedemorgen Eredivisie krijgt hij daarom de vraag of hij een tip heeft voor Slot. 'Niet blindstaren op vijf Nederlandse spelers aantrekken. Hij moet heel goed kijken wat hij nodig heeft met zijn stijl van voetballen en alleen genoegen nemen met topspelers.'
Erik ten Hag is momenteel de enige Nederlandse coach in de Premier League, en krijgt kritiek om de spelers die hij gehaald heeft naar Manchester United. Daar zaten voornamelijk spelers met een verleden in de Eredivisie bij, zoals Antony, Tyrell Malacia, Mason Mount en Lisandro Martinez.

Liverpool is veel groter dan Feyenoord

Slot moet daarom niet dezelfde fout maken als Ten Hag en beseffen dat Liverpool een stuk groter is dan Feyenoord. 'Slot komt bij een van de allergrootste clubs in Engeland te werken. Dat moet je beseffen. Liverpool heeft supporters uit heel de wereld, en de druk is daar altijd aanwezig. Net als Manchester United, dat zijn echt de allergrootste clubs van Engeland. Maar het is wel een fantastische uitdaging', aldus Brands.
Bij Liverpool zal Slot vele topspelers onder zijn leiding hebben. Brands denkt dat Slot daar goed mee kan omgaan. 'Ik denk wel dat hij dat inzicht heeft. Ik denk dat hij heel veel respect afdwingt met zijn manier van werken en zijn kennis. Dat is toch iets wat heel snel imponeert bij spelers.' Hij noemt Louis van Gaal en Carlo Ancelotti als voorbeeld waar Slot naar moet kijken als het gaat in de omgang met sterren. 'Ik denk dat Arne ook iemand is die heel snel heel veel respect kan afdwingen bij spelers.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties