Leegloop dreigt bij Real Madrid: Vier spelers mogelijk op weg naar de uitgang, twee onzeker

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 12:01
modric kroos
Er dreigt komende zomer een leegloop plaats te vinden bij Real Madrid, meldt Mundo Deportivo. Zo zijn er vier spelers die over een aflopend contract beschikken, waaronder veel grote namen. Real beschikt ook over twee huurspelers, waarvan het contract komende zomer afloopt.
De vier spelers met een aflopend contract zijn Toni Kroos, Luka Modric, Nacho en Lucas Vázquez. Per naam verschilt het wat de clubleiding met ze wil doen. Zo lijkt Modric serieus op weg naar de uitgang door zijn geringe speeltijd dit seizoen. Kroos kondigde een aantal weken geleden aan terug te keren bij de nationale ploeg van Duitsland, een besluit kan dus worden uitgesteld tot na het EK, dat op 14 juli eindigt. Real Madrid zou Kroos overigens graag willen verlengen, alleen is het afwachten wat de middenvelder zelf van plan is. 

De overige twee spelers

Nacho leek vorig jaar al op weg naar de uitgang, maar koos uiteindelijk voor een langer verblijf in de Spaanse hoofdstad. De verdediger moet zijn keuze voor aankomend seizoen nog maken, en Real Madrid zal hem ongeacht de uitkomst steunen. Vázquez zou graag bij willen tekenen in Spanje en ook de club staat hier niet onwelwillend tegenover.

De huurlingen

De twee huurlingen verkeren in een totaal verschillende situatie. Kepa Arrizabalaga werd gehaald door de langdurige blessure van Thibaut Courtois, maar verloor al snel zijn plek onder de lat aan derde keeper Andriy Lunin. Real Madrid gaat na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet door met Kepa. Dat terwijl de Spanjaard aan het begin van het seizoen nog heel duidelijk maakte niet terug te willen keren naar Chelsea, maar liever bij Real te willen blijven. Bij Joselu ligt het even anders. Real Madrid heeft een koopoptie van 1,5 miljoen euro op laten nemen in het contract en lijkt deze optie te willen gaan lichten.

Einde van een tijdperk

Real Madrid lijkt dus misschien afscheid te gaan nemen van Kroos en Modric, die samen maar liefst vier keer de Champions League wisten te winnen. Het zou een einde van een tijdperk betekenen. Op dit moment staat De Koninklijke eerste in de Spaanse competitie en plaatsten ze zich onlangs voor de kwartfinale van de Champions League, nadat RB Leipzig werd uitgeschakeld.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties