Simons en Leipzig worden met flinke kater wakker na deceptie tegen Real Madrid

donderdag, 07 maart 2024 om 13:32
xavi simons
Real Madrid heeft woensdagavond ten koste van het RB Leipzig van Xavi Simons de kwartfinale van de Champions League bereikt. Al ging dat niet van een leien dakje, Leipzig was namelijk de betere ploeg en kreeg talloze kansen. Na afloop werd er nog volop gediscussieerd over een mogelijke rode kaart voor Vinicius Junior. De Braziliaan kreeg geel voor het bij de keel pakken van Leipzig-aanvoerder Willi Orban.
Leipzig kreeg in het eerste kwartier al meermaals de mogelijkheid op een vroege voorsprong. De Duitsers verzuimden echter te scoren, wat mede kwam door uitstekend keeperswerk van Andrij Loenin. Ook landgenoot Simons kreeg de nodige mogelijkheden, maar wist het net niet te vinden. Met een gelijke stand gingen de twee ploegen de rust in. De spelers van Real werden onderweg naar de kleedkamer getrakteerd op een hels fluitconcert van de eigen aanhang. Vlak na rust speelt Vinicius met vuur door Orban bij zijn nek te grijpen en op de grond te duwen. De actie wordt uiteindelijk bestraft met een gele kaart.
Real had maar weinig te vertellen in eigen huis, maar wist toch te scoren. De Spanjaarden counterden na een onderschepping van Toni Kroos en een briljant balletje van Jude Bellingham op Vinicius, die hem uiteindelijk binnenschoot. Leipzig rechtte haar rug echter snel en maakte binnen een paar minuten de gelijkmaker, deze goal bracht de stand over twee wedstrijden op 2-1 in het voordeel van Real. Hier bleef het bij, ook al kregen de gasten nog een aantal goede kansen om een verlenging af te dwingen. Bekijk hieronder de doelpunten van beide ploegen.
Pak 50 of 100x je inzet terug als Ajax niet verliest van Aston Villa! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.