Nederlands voetbal krijgt zeer goed nieuws na overwinning Arsenal op FC Porto

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 9:45
copyright proshots 24648993
Arsenal heeft zich dinsdagavond na een bloedstollend gevecht met FC Porto weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 1-0 nederlaag in Portugal moesten de Engelsen flink aan de bak. Na negentig minuten spelen stond er wederom een 1-0 stand op het scorebord. Een strafschoppenserie moest de beslissing gaan brengen. Die werd overtuigend gewonnen de 'The Gunners'. De plaatsing van Arsenal bij de laatste acht brengt zeer goed nieuws mee voor het Nederlandse voetbal.
In het seizoen 2024/25 mag de Eredivisie twee clubs afvaardigen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarnaast mag de nummer drie een ticket proberen te bemachtigen via de voorrondes. Dankzij de uitschakeling van FC Porto is Nederland ook in het seizoen 2025/26 verzekerd van twee rechtstreekse ticket voor het miljardenbal en één ticket voor de voorrondes.
Nederland staat stevig op de zesde plaats in de UEFA-coëfficiëntenranking, die de verdeling van tickets bepaalt. Portugal heeft geen kans meer om Nederland in te halen. Hoewel Sporting Lissabon en Benfica nog steeds in de Europa League zitten, zelfs als een van die clubs het toernooi zou winnen, zouden de punten niet genoeg zijn om Nederland van de zesde positie te stoten dit seizoen.

Nederland en Portugal ontlopen elkaar niet veel

Nederland staat op de seizoensranglijst van Europese prestaties op de tiende plaats, net achter Portugal. De vijf Nederlandse clubs hebben tot nu toe in totaal 10.000 coëfficiëntpunten verzameld, terwijl de Portugezen er 10.166 hebben behaald. PSV is dit seizoen de grote puntenverzamelaar met 20,5 punten. De ranglijst in de UEFA-coëfficiënten wordt bepaald op basis van de Europese prestaties over de laatste vijf seizoenen. Nederland maakte vooral in het seizoen 2021/22 een grote sprong met een score van 19.200. Dat jaar overwinterden alle vijf de Europese clubs uit Nederland en bereikte Feyenoord de finale van de Conference League, wat resulteerde in een recordaantal punten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties