EK-ergernis bij Italië: basiskandidaat loopt compleet onnodige blessure op

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 16:15
copyright proshots 17913837
Het is de angst van iedere bondscoach: vlak voor de start van een eindtoernooi een belangrijke speler verliezen. Waar we in Nederland aandachtig het herstel van Frenkie de Jong volgen, heeft het horrorscenario zich in Italië al voltrokken. Toptalent en kandidaat-basisspeler Giorgio Scalvini (20) is namelijk op de valreep van het seizoen naar de kleedkamer gestrompeld, en gaat het EK met zekerheid missen.
Je zou denken dat het seizoen van Atalanta Bergamo na het winnen van de Europa League-finale wel voorbij was. Niets bleek minder waar, want de ploeg moest nog een Serie A-wedstrijd tegen Fiorentina inhalen (2-3). Voor Atalanta had deze partij geen groot belang meer, omdat plaatsing voor de Champions League al veilig was gesteld. Toch koos trainer Gian Piero Gasperini ervoor om Scalvini, een vrijwel zekere EK-ganger, negentig minuten te laten spelen.

Tweede uitvaller

In de laatste minuten voltrok het noodlot zich. Scalvini strompelde naar de kant en bleek later een scheurtje in de kruisband van zijn linkerknie te hebben opgelopen. Géén EK dus, en dat nadat bondscoach Luciano Spaletti ook al een streep moest zetten door de naam van Francesco Acerbi (Inter). De centrumverdediger is recentelijk geopereerd naar aanleiding van aanhoudende herniaklachten.

Invloed op Oranje

In Italië overheerst onbegrip, gericht op de trainer die Scalvini compleet onnodige minuten liet maken. De fatale inhaalwedstrijd van Atalanta heeft overigens ook invloed op Oranje; Teun Koopmeiners sluit vanwege het duel iets later aan bij Oranje en mist de oefenwedstrijd van donderdag tegen Canada.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties