EK 2024 | Oranje krijgt de volle laag: 'Tenenkrommend!'

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 21:15
copyright proshots 25468647
Het Nederlands elftal is per vliegtuig afgereisd naar Wolfsburg voor het EK voetbal. Deze keuze van de KNVB leidt tot de nodige kritiek. Joris Melkert, luchtvaartexpert van de TU Delft, uit in gesprek met RTL Nieuws zijn onbegrip.
'Als je voor het toernooi nou de oceaan over moest steken, dan was vliegen wel te verdedigen, maar naar Wolfsburg...?', begint Melkert. De afstand van Zeist naar Wolfsburg bedraagt slechts 429 kilometer. Ondanks dat is het Nederlands elftal per vliegtuig afgereisd. 'Ik begrijp dat niet zo goed. Zo ver is dat niet. Tijdwinst kan er nauwelijks zijn', constateert Melkert.
De luchtvaartexpert wijst erop dat de vlucht naar de Duitse stad weliswaar kort is, maar alles rondom een vlucht kost ook veel tijd, beargumenteert hij. Ook de milieuorganisatie Milieudefensie is behoorlijk kritisch. 'Dat de KNVB midden in de klimaatcrisis ervoor kiest het Nederlands elftal met het vervuilende vliegtuig 400 kilometer naar Duitsland te laten vliegen, is natuurlijk tenenkrommend', vertelt een woordvoerder aan RTL Nieuws.

KNVB legt keuze voor vliegtuig uit

In een officiële reactie verdedigt de KNVB de keuze voor het vliegen vanwege de tijdswinst. Een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond legt uit dat een busreis van Rotterdam naar Wolfsburg zes uur zou duren. Tegelijkertijd geeft de bond aan dat het 'bijzonder kritisch' naar duurzaamheid kijkt. Juist om die reden is voor Wolfsburg als uitvalsbasis gekozen. 'Zodat we dicht bij de speelsteden zitten van onze groepswedstrijden. Naar Hamburg en Leipzig nemen we de bus, naar Berlijn gaan we per trein', licht de woordvoerder toe.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties