Duitse voetbalbond vervolgt ludieke reeks van EK-onthullingen: deze spelers zijn al zeker

Sportnieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 13:50
copyright proshots 25005126
De Duitse voetbalbond (DFB) is op bijzondere wijze begonnen met het onthullen van de spelersselectie die over een maand het EK in eigen land mag bestieren. Een influencer ging op bezoek bij 'oma Lotti', een 93-jarige vrouw die voor de gelegenheid een bijzondere taart in ontvangst mocht nemen. De Duitse krant Bild weet dat de bond serieus PR-werk maakt van de volgende onthullingen: naar verluidt zullen bekendheden intensief bij de verdere primeurtjes betrokken worden.
In het social mediafilmpje van de DFB is te zien hoe de dame op leeftijd een taart krijgt aangereikt met een foto van Jonathan Tah, de centrale verdediger die kampioen werd met Bayer Leverkusen en binnenkort ook de finale van de Europa League speelt. Zondagavond werd in een tv-programma van de Duitse omroep ARD ook al de naam van Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck genoemd.

Lekvrees

Vooral de geregisseerde onthulling van Tah maakt duidelijk dat bondscoach Julian Nagelsmann zijn keuzes al wel gemaakt heeft, en dat er ten opzichte van de gebruikelijke onthullingswijze (door de coach zelf, vaak tijdens een persmoment) voor een alternatieve strategie wordt gekozen. Volgens Duitse media doet de DFB dit niet alleen om meer fans bij Die Mannschaft te betrekken, maar ook om leks te voorkomen. Bij een eerdere interlandperiode kwamen de namen van een handvol selectiedebutanten vroegtijdig naar buiten.

Verdere onthullingen

[Update | dinsdag 14 mei, 13:45u] Ook Niclas Füllkrug is er op 14 juni bij als Duitsland het EK aftrapt. De laatbloeier (het vorige WK markeerde pas zijn eerste eindtoernooi) stond dinsdagochtend bij het koffiezetapparaat toen in het Duitse radioprogramma WDR zijn naam werd genoemd.
De naam van Christian Führich (VFB Stuttgart) werd speels op een verpakking van een banketbakker genoteerd. Ook Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Kai Havertz (Arsenal), routinier Manuel Neuer (vorige week wel zeer ongelukkig in de CL) en Bayern-talent Aleksandar Pavlovic kunnen ook rekenen op de eindronde. De selectie van Pavlovic betekent volgens Duitse media dat teamgenoot Leon Goretzka (bankzitter tijdens de tweede halve finale in Madrid) achter het net vist. Ook Mats Hummels, doelpuntenmaker in diezelfde strijd, wordt als afvaller verwacht.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties