Duitse spelers kunnen forse bonus bijschrijven bij EK-winst

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 16:55
duitsland
Duitsland gaat er alles aan doen om het komende EK in eigen land te winnen. Niet alleen vanwege de eeuwige roem, maar ook op financieel vlak kunnen de spelers rekenen op een aantrekkelijke bonus. De Duitse selectie kan in het geval van eindwinst een forse bonus van 400.000 euro per persoon tegemoetzien van de nationale voetbalbond.
Dat bevestigde DFB-directeur Andreas Rettig op verzoek van een Duits persbureau. Mochten de Duitsers daadwerkelijk Europees kampioen worden in eigen land, dan gaat het om de hoogste bonus ooit voor het Duitse elftal. Ter vergelijking: toen Duitsland in 2014 wereldkampioen werd, ontvingen de spelers een bedrag van 300.000 euro.
De forse verhoging van de eventuele bonus is volgens Duitse media toe te schrijven aan de inspanningen van de spelersraad, waar onder anderen Ilkay Gündogan deel van uitmaakt. 'We hebben vorig jaar al overeenstemming bereikt met de spelersraad,' zei Rettig over de bonus.

Premies lopen nog veel hoger op

Met maximaal 26 spelers in de EK-selectie van Duitsland moet de DFB 10,4 miljoen euro reserveren voor de bonus. Dat is overigens geen probleem. De Duitse bond ontvangt sowieso al een startbonus van 9,25 miljoen euro voor deelname aan het EK. Deze premie kan oplopen tot maximaal 28,25 miljoen euro, afhankelijk van hoe ver de Duitsers komen in het toernooi.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties