Ajax kan Potter helemaal niet betalen: 'Kreeg een ontslagvergoeding van 68 miljoen'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 12:04
potter
In de wandelgangen wordt de naam van Graham Potter veelvuldig gelinkt aan Ajax om John van 't Schip na dit seizoen op te volgen als hoofdtrainer. De 48-jarige Engelsman zit sinds zijn vertrek bij Chelsea in april 2023 zonder club. Bij Veronica Offside blijkt echter dat de oefenmeester wellicht veel te duur is voor Ajax, als hij geen genoegen neemt met een salarisverlaging. 
In de uitzending wordt eerst de toekomst van Arne Slot besproken. De oefenmeester van Feyenoord zal behoorlijk wat moeten kosten, wil een topclub hem deze zomer losweken. Presentator Wilfred Genee werpt op dat er niet vaak een behoorlijke afkoopsom voor een trainer neergelegd wordt. 'Ja, behalve die Chelsea-trainer die in beeld is bij Ajax, Potter. Die kreeg 25 of 30 miljoen mee, dus daar willen ze wel betalen.' Potter ging in de zomer van 2022 van Brighton & Hove Albion naar Chelsea.

68 miljoen aan ontslagvergoeding

Genee zoekt het op via zijn mobiel. Het bedrag schijnt nog veel hoger te liggen. 'Ik hoor nu zelfs dat hij 68 miljoen heeft verdiend in die periode. Dus die hoeft nooit meer te trainen.' Daarna leest Genee voor de zekerheid het volledige bericht van zijn mobiel: 'Hij heeft een vijfjarig contract gekregen. Het zou volgens de Engelse media gaan om een ontslagvergoeding van liefst 68 miljoen euro, wat de kosten voor Potter in zeven maanden op 100 miljoen bracht.'
Volgens de Franse krant L'Équipe verdiende Potter bij Chelsea bovendien een salaris van omgerekend 1.15 miljoen euro per maand. Dat maakt de totale kosten, mocht Potter aan Ajax hetzelfde salaris vragen, bijna 14 miljoen euro per jaar. Ter vergelijking: de spelers die het meeste verdienen, Jordan Henderson en Steven Bergwijn, krijgen zo'n 4,6 miljoen euro per jaar.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties