Driessen tempert transfergekte rond Eredivisieverdediger: 'Meneer zit na 23 minuten alweer in de kleedkamer'

Sportnieuws
maandag, 29 april 2024 om 17:40
copyright proshots 25095640
Philippe Sandler heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij NEC. De 27-jarige centrumverdediger toonde zich achterin meermaals een rots in de branding en trok daarmee volgens verschillende voetbalmedia de aandacht van zowel PSV als Ajax. Valentijn Driessen meent dat de aandacht voor Sandler overdreven is, en wijst in Kick-Off op zijn pijnlijke blessuregeschiedenis. Afgelopen zondag tegen AZ (0-3) voelde de vermeende transferkandidaat iets aan zijn hamstring en moest hij de strijd vroegtijdig staken.
'Ik vind dat zij allebei niet aan Sandler moeten beginnen', stelt Driessen als het over de interesse van de twee topclubs gaat. 'Er staat een beetje druk op [nu], want hij wordt overal mee in verband gebracht, en na 23 minuten zit meneer alweer in de kleedkamer'.

Vervelende blessuregeschiedenis

Sandlers blessuregevoeligheid heeft er zeker een rol in gespeeld dat de verdediger eerder geen stap hogerop wist te maken. In dienst van Manchester City (waar hij de hoofdmacht nooit haalde, red.), dat hem in 2019 een seizoen aan Anderlecht verhuurde, werd Sandler meerdere lange termijnen geveld door blessures aan de enkel, de meniscus en de knie. Pas toen hij bij NEC terugkeerde in de Eredivisie, kwam hij weer stelselmatig tot spelen toe, al bleef hij ook de voorbije twee jaar niet blessurevrij. In de beginfase van het lopende seizoen sukkelde hij opnieuw met zijn knie.

'Daar moeten Ajax en PSV wel naar kijken'

Afgelopen zondag viel Sandler uit onder het toeziend oog van Ajax-duo Marijn Beuker en Kelvin de Lang. Driessen vreest dat er alleen maar meer misère in het verschiet ligt als de club uit Amsterdam of de aanstaande landskampioen met de verdediger in zee gaat, en suggereert dat Sandler tegen AZ mogelijk met gespannen spieren heeft gevoetbald. 'Je kan niet zeggen: daarom is 'ie geblesseerd geraakt, maar het kan best een reden zijn of meegespeeld hebben'. Dat de huidige blessure waarschijnlijk meevalt, stelt Driessen niet gerust. 'NEC speelt één wedstrijd per week, straks ga je naar drie wedstrijden'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties