Driessen duidelijk over kansen Oranje op EK: 'Hopen op succes met oudjes achterin'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 12:15
ronald koeman
Ronald Koeman maakte woensdagmiddag zijn EK-selectie bekend. In die selectie was geen plek voor Quinten Timber, Nick Olij en Ian Maatsen, en de bondscoach lichtte op de aansluitende persconferentie zelf toe waarom niet. Valentijn Driessen was ook aanwezig en is van mening dat Koeman zijn keuzes keurig heeft uitgelegd richting de pers, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.
Koeman koos er onder meer voor om Maatsen niet mee te nemen, en ervaring voorrang te geven, ziet ook Driessen. 'Vanwege hun ervaring en/of multifunctionaliteit geeft Koeman de voorkeur aan Daley Blind, Nathan Aké en Micky van de Ven. Die laatste is niet ervaren (28 minuten in twee interlands) maar kan zowel linksachter als links centraal in de defensie uit de voeten. Terwijl Blind een geweldig seizoen heeft gedraaid bij Girona.' Een schrale troost voor de jonge linksback is dat hij zaterdag de Champions League-finale speelt tegen Real Madrid.

Wel of geen Hollandse school?

De journalist laakt wel de uitspraak van Koeman over de 'Hollandse school'. 'Woensdag probeerde Koeman het stempel van de Hollandse School te bagatelliseren en zei hij dat dit niet op het voetbal kan slaan, maar alleen op de schilderkunst in de Gouden Eeuw. Daar denkt de rest van de voetbalwereld anders over en die erfenis van dominant, offensief voetbal mag nooit te grabbel worden gegooid, door geen enkele bondscoach.'

Kansloos verhaal?

Driessen voorspelde laatst dat het Nederlands elftal niet verder zou komen dan de kwartfinale en hij is nog niet van gedachte veranderd. 'Met een relatief oude achterhoede, een aanval met nogal wat brekebeentjes en een middenveld waarop Koemans hoop, de geblesseerde Frenkie de Jong, al een tijd niet thuis geeft, kan Oranje slechts hopen op een succesrijk EK. En bewijzen dat hoop niet altijd uitgestelde teleurstelling is.' Nederland speelt ter voorbereiding nog twee oefenwedstrijden tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties