Dramaweekend compleet voor Pérez: Mexicaan krijgt straf te horen na Grand Prix van Canada

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 9:45
Sergio Pérez
Sergio Pérez is vannacht bestraft voor het doorrijden met een kapotte auto tijdens de Grand Prix van Canada. Dit betekent dat de Mexicaan, die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, in de eerstvolgende race drie startplekken moet inleveren.
Pérez verloor achttien ronden voor het einde van de zinderende race in Montreal de controle over zijn stuur op een nat stuk asfalt. Vervolgens belandde hij met de achterkant van zijn Red Bull in de bandenstapel. Vrij snel daarna kreeg Pérez zijn auto weer op het circuit, maar hij kon niet lang doorrijden. Op verzoek van Red Bull moest hij toch opgeven vanwege te veel schade aan zijn achtervleugel. Onderweg naar de pitsstraat vlogen stukjes carbon in de lucht.

Stewards denken dat Pérez een safetycar wilde voorkomen

De stewards nemen het Pérez en Red Bull kwalijk dat de Mexicaan zijn auto niet meteen aan de kant heeft gezet. Het team van Verstappen heeft in een gesprek met de stewards toegegeven dat dit niet is gebeurd om een safetycarsituatie te voorkomen. Verstappen reed op dat moment royaal aan de leiding. 'Een sportieve straf is daarom noodzakelijk', schreven de stewards in hun rapport. Pérez moet bij de start van de eerstvolgende race, over twee weken in Barcelona, drie plekken inleveren. Daarnaast krijgt Red Bull een boete van 25.000 euro.
De straf is het sluitstuk van een dramatisch weekend voor Pérez. De Mexicaan startte zondag als zestiende na een belabberde kwalificatie. Op het moment van de crash reed hij op de dertiende plaats.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties