Pérez spreekt zich uit over dramatische kwalificatie: 'Complete ramp'

Sportnieuws
zondag, 09 juni 2024 om 17:00
Sergio Pérez
Sergio Pérez verlaat de paddock in Canada op de zaterdag met een rothumeur. De Red Bull Racing-coureur werd voor het tweede weekend op rij in Q1 uitgeschakeld, op een circuit waar hij het in het verleden ook al zo vaak lastig had. Pérez sprak na afloop met Sky Sports F1, waar hij over een 'complete ramp' sprak.
Pérez haalde in elf kwalificaties in Canada slechts drie keer Q3. Afgelopen jaar ging het in een natte kwalificatie in Q2 mis, maar dit jaar wist hij het tweede kwalificatiedeel niet eens te halen. 'Het belangrijkste was om de achterbanden op temperatuur te krijgen. Dat was voor mij heel lastig, en daar betalen we de prijs voor', zegt de 34-jarige na de lastige kwalificatiesessie. 'Ik had gewoon geen grip, en ik gleed veel te veel rond. Onze kwalificatie was dan ook een complete ramp.'

Kerbstones niet het hoofdprobleem

In Monaco had Red Bull het nog zeer lastig met de kerbstones, die in Canada ook zeer bepalend zijn, maar Pérez wil daar de schuld niet aan geven. 'Ik denk dat het meer met de banden te maken had, dan met de kerbstones. In deze omstandigheden slaagden we er op de een of andere manier niet in om de achterbanden aan de praat te krijgen. Ik kon helemaal niet op die banden leunen, en ik had ook geen zelfvertrouwen bij het rijden om te pushen', geeft Pérez toe. 'Het was helaas dus echt een grote ramp.'
Het gaat nu om schadebeperking. In Monaco lukte dat vanaf de zestiende startplek helemaal niet, maar op het Circuit Gilles Villeneuve is het inhalen makkelijker, en Pérez hoopt daarnaast op een helpende hand van de weergoden. 'Het is een complete ramp, maar laten we eerst kijken wat er met het weer gebeurt, en wat we eventueel nog met de strategie kunnen doen', zo hoopt hij ook op een duwtje in de juiste richting van zijn team. Op zondag worden vergelijkbare omstandigheden verwacht als op de zaterdag, waarbij het weer vermoedelijk dus niet zo slecht wordt als op vrijdag, maar er wel wat kans is op buitjes.
F1 Maximaal ©
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties