Drama voor FC Twente-speler: Sadílek moet EK missen wegens fietsongeluk

Sportnieuws
zondag, 09 juni 2024 om 12:05
copyright proshots 22303217
Michal Sadílek moet het EK aan zich voorbij laten gaan door een fietsongeluk. De Tsjechische middenvelder van FC Twente speelde vrijdag nog de volledige negentig minuten in een oefenduel tegen Malta, maar zal er niet bij zijn wanneer Tsjechië de jacht opent op nieuw succes op een eindronde.
Sadílek viel van zijn fiets tijdens een herstelprogramma op zaterdag. Daarbij heeft hij een flinke snijwond opgelopen in het scheenbeengebied, waardoor deelname aan het EK niet mogelijk is. 'Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt,' aldus bondscoach Ivan Hašek.
Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, hoorde het nieuws zaterdagavond. 'We leven enorm met Michal mee. We weten hoe hij naar dit toernooi uitkeek. Als topsporter is dit vreselijk,' reageerde hij.
Tsjechië begint het toernooi met een wedstrijd tegen Portugal. In de groepsfase nemen ze het ook nog op tegen Turkije en Georgië.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties