Hoe gaat de basisopstelling van Manchester United er volgend jaar uitzien als Ten Hag aanblijft?

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 12:52
ten hag
Erik ten Hag staat onder zware druk bij Manchester United en lijkt zelfs aan zijn laatste maanden bij de club bezig te zijn. Er staat nu nog meer druk op de ketel, omdat de nieuwe technisch directeur Jason Wilcox de Nederlander zal gaan beoordelen in de komende maanden. Naar alle waarschijnlijkheid zal er dan voor het EK een beslissing worden gemaakt over de toekomst van de man uit Haaksbergen. 
Andre Onana werd afgelopen zomer overgenomen van Inter Milan en kende een zeer lastige start in Manchester. De man uit Kameroen heeft zich echter hersteld en zal volgend seizoen een belangrijke rol kunnen spelen in het team van Erik ten Hag.
Diogo Dalot is tot vaste rechtsback uitgegroeid onder Ten Hag en wordt geroemd door de fans door zijn uitstekende mentaliteit. Waar die instelling vandaan komt is niet lastig te vinden, Dalot is namelijk goed bevriend met Cristiano Ronaldo en zal daar ongetwijfeld tips van krijgen. Toch is de Portugese rechtsback niet helemaal onomstreden. Jeremie Frimpong wordt veelvuldig genoemd bij The Red Devils, wel zal de club diep in de portemonnee moeten tasten, want Bayer Leverkusen verlangt zo'n tachtig miljoen euro.
Raphael Varane staat als iedereen fit is rechts in het centrum. Het contract van de Fransman loopt af en zal naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd worden, zo meldt Fabrizio Romano bij The United Stand, een programma van United-fan Mark Goldbridge. Matthijs de Ligt lijkt de ideale vervanger te zijn voor de vertrekkende Varane. Als Ten Hag aanblijft zal er zeker een kans zijn dat De Ligt de overstap maakt.
Lisandro Martinez wordt dit seizoen geplaagd door blessures. De Argentijn werd in de zomer van 2022 gehaald door Ten Hag en maakte direct indruk in het rode shirt. Hij is geliefd onder de supporters, maar sukkelt al een tijdje met een blessure. Toch is hij onomstreden de beste man op de positie van linker centrale verdediger.
Luke Shaw is mits hij fit is een serieuze kandidaat om in de basis te staan bij het Engelse elftal. Dat geeft aan dat hij wel wat in zijn mars heeft, het probleem is wel dat hij niet vaak fit is. Met Tyrell Malacia heb je ook een uitstekende stand-in voor Shaw, al ligt De Nederlander er ook al een heel seizoen uit. Toch lijkt deze positie, mits iedereen fit, uitstekend bezet te zijn.
Casemiro is dit jaar de meest verdedigende middenvelder in de United-selectie. Na een fantastisch eerste seizoen neemt de kritiek nu toe. Er is ook al sprake van een eventueel vertrek van de Braziliaan. Mocht hij vertrekken zal United de markt op moeten voor een waardige vervanger. Joshua Kimmich is ontevreden bij Bayern München en zou naar verluidt om zich heen aan het kijken zijn. Mocht dit niet door gaan kan Ten Hag altijd nog kijken naar zijn oude bekende Frenkie de Jong, maar dat lijkt trekken aan een dood paard. Kimmich zou een prima optie zijn.
Kobbie Mainoo kan namelijk wel wat ervaring naast hem gebruiken, daarom is Kimmich ook ideaal. De talentvolle box-to-box middenvelder maakt dit jaar furore en is uitgegroeid tot een vaste basisklant. Met Kimmich naast hem zal hij een ideaal voorbeeld hebben om zichzelf aan op te trekken.
Bruno Fernandes is de aanvoerder van Manchester United en zal de club ook niet gaan verlaten. Hij gaf onlangs nog aan voor altijd bij United te willen blijven, om de club weer bovenop de zware periode te helpen. Ook geen reden om een vervanger voor de captain te zoeken.
Antony staat momenteel op de rechtsbuiten positie, maar lijkt na dit seizoen naar een nieuwe club te kunnen gaan zoeken. United zal dus ook de markt op moeten om een nieuwe vleugelspeler aan te trekken. Al lijkt Alejandro Garnacho deze positie ook heel goed in te kunnen vullen. Ook zal een rechtspoot op de rechterflank meer perspectief bieden voor de spits. 
Rasmus Højlund is die spits en kent een moeilijk eerste seizoen bij The Red Devils. De spits werkt zich iedere wedstrijd het snot voor de ogen, maar komt nog niet tot heel veel doelpunten. Mason Greenwood keert na een huurperiode bij Getafe ook weer terug, er is nog geen duidelijk of United hem wilt behouden. Één ding is zeker: ze kunnen hem goed gebruiken.
Marcus Rashford is de linksbuiten van dienst, maar presteert dit jaar totaal niet en levert ook geen passie op het veld. Veel United-supporters zijn keihard voor het Academy-product en hopen dat hij zal vertrekken bij Manchester United. Hij zal heel wat geld opleveren en van dat geld kan United Rafael Leão halen. De linksbuiten maakt indruk bij een kwakkelend AC Milan, het zal moeilijk worden, maar zoals Johan Cruijff zei: niet geschoten is altijd mis.
Mocht alles op zijn plaats vallen komt het elftal er als volgt uit te zien: Onana; Dalot, De Ligt, Martinez, Shaw; Kimmich, Mainoo, Fernandes; Garnacho, Højlund en Leão. Met dit team kan Ten Hag zorgen dat United weer meedoet om de prijzen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties