Ten Hag loopt op zijn laatste benen: 'Wordt komende weken beoordeeld door Manchester United-directeur Wilcox'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 11:41
copyright proshots 23679542
Erik ten Hag zal de komende maand worden beoordeeld door Jason Wilcox, de nieuwe technisch directeur van Manchester United, zo schrijft The Telegraph. De bestuurder zal een audit uitvoeren naar de bekwaamheden van de oefenmeester en daarnaast zal zijn relatie met de spelersgroep worden onderzocht. Eerder gingen er al geruchten over een zomers vertrek van de trainer.
Naar verluidt zijn er steeds meer twijfels over de capaciteiten van de voormalig succescoach van Ajax. De prestatie van Manchester United tegen Coventry City van zondag heeft die twijfels gevoed. De club kwam eenvoudig op een 3-0 voorsprong in de halve finale van de FA Cup, maar gaf het uit handen en liet de tegenstander terugkomen tot 3-3. Uiteindelijk was er een strafschoppenreeks nodig om de finale van het toernooi te bereiken. 
Gedurende de komende periode zal Wilcox de sterke en zwakke punten van Ten Hag in kaart brengen. Hij zal daarbij beoordelen of Ten Hag de speelstijl en filosofie van Manchester United voldoende nastreeft en of hij de juiste man is om dat te blijven doen. Wilcox zal de trainingssessies van Ten Hag observeren en uitgebreide gesprekken voeren met de trainer zelf, maar ook met de spelers van de club en het overige personeel. Daarbij zal onder meer worden beoordeeld of de klik tussen de spelersgroep en Ten Hag er (nog) is.
Manchester United presteert dit seizoen wisselvallig en Wilcox zal trachten de oorzaak daarvoor te achterhalen. Ten Hag zelf benoemde regelmatig de vele blessuregevallen waarmee hij te maken heeft. De clubleiding van Manchester United is van mening dat er voor het einde van het seizoen een besluit moet worden genomen over de toekomst van Ten Hag. De laatste wedstrijd van de club is op zaterdag 26 mei. Op die dag staat immers de FA Cup-finale tegen Manchester City op de rol.

Prestaties Manchester United

Ten Hag leek lange tijd het vertrouwen van de nieuwe clubleiding van de topclub te genieten, maar de afgelopen weken laten de resultaten vaker dan gewenst te wensen over. Manchester United won na strafschoppen nog van Coventry City, maar in de vier duels ervoor werd er niet gewonnen van Bournemouth, Liverpool, Chelsea en Brentford. Het zorgt ervoor dat de club zes wedstrijden voor het einde van de competitie op een teleurstellende zevende plaats staat.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties