Guardiola lovend over Ten Hag: 'Buitengewone trainer en een aardig persoon'

Sportnieuws
zondag, 26 mei 2024 om 14:30
copyright proshots 25335223
Na afloop van de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City was Josep Guardiola lovend over zijn collega Erik ten Hag, die hem in de finale aftroefde. De Spanjaard zag dat de landskampioen met 2-1 verloor van de nummer acht van de Premier League.
'Hij is een buitengewone trainer en een aardig persoon,' zei Guardiola over Ten Hag, die mogelijk op korte termijn ontslagen wordt door Manchester United, op de persconferentie. De vraag is of de FA Cup-winst genoeg is voor de Nederlander om aan zijn derde seizoen op Old Trafford te mogen beginnen. Engelse media meldden eerder deze week dat United afscheid gaat nemen van de coach.
'Zij moeten nu een beslissing gaan nemen,' doelde Guardiola op de clubleiding van United en het lot van Ten Hag. 'Het winnen van de FA Cup is belangrijk voor United, net zoals dat vorig seizoen voor ons was.' Meteen na de finale zocht Guardiola Ten Hag op om hem te feliciteren met de winst. Het is de tweede prijs voor Ten Hag bij United nadat hij vorig jaar al de League Cup had gewonnen.
'Finales kun je verliezen,' zei Guardiola. 'Maar ik denk dat ons speelplan in de eerste helft ook niet goed was. In de tweede helft ging het veel beter. United speelde erg verdedigend en toch kregen we nog best veel kansen. Volgend seizoen komen we sterker terug.'

Ten Hag vierde Nederlandse trainer die de FA Cup wint

Ten Hag gaat de boeken in als de vierde Nederlandse trainer met een eindzege in de FA Cup. Ruud Gullit (1997) en Guus Hiddink (2006) gingen hem voor met Chelsea, en Louis van Gaal won de beker in 2016 eveneens met United.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties