De Vries neemt dubbele uitdaging aan: De Nederlander rijdt naast Formule E ook voor Toyota in Le Mans

Sportnieuws
maandag, 20 november 2023 om 12:10
nyck de vries
Nyck de Vries heeft na zijn avontuur in de Formule 1 bij AlphaTauri een nieuwe uitdaging gevonden. Eerder kondigde hij zijn terugkeer in de Formule E al aan. Nu bevestigt hij ook dat hij vanaf komend jaar voor Toyota rijdt in het WEC-kampioenschap.
Toyota geldt al jaren als het topteam in het WEC, maar krijgt de laatste tijd steeds meer concurrentie. Ferrari won bijvoorbeeld dit jaar de 24 uur van Le Mans, en ook Peugeot, Cadillac en Porsche zijn onlangs teruggekeerd. Volgend jaar komen daar ook nog eens BMW, Alpine en Lamborghini bij. Dit moet zorgen voor een echt merkenkampioenschap in de topklasse van het langeafstandracen.

De Vries reed al eerder in de Formule E

De Vries deed al vier keer eerder mee aan de 24 uur van Le Mans en was daarnaast ook actief in het overkoepelende WEC, meestal voor Racing Team Nederland. Hij was ook eerder reservecoureur voor Toyota. De Vries gaat zijn nieuwe stoeltje bij Toyota combineren met de elektrische Formule E, waarin hij uitkomt voor het Mahindra-team. In de Formule E kende De Vries al verschillende successen. Zo won hij in 2022 twee races en pakte hij uiteindelijk ook de wereldtitel.
"Ik ben superblij om terug te keren in het langeafstandsracen. Het is een discipline waar ik altijd ongelooflijk van heb genoten. Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om weer te racen. Ik ben het team dankbaar voor het vertrouwen," laat de Friese coureur weten.
De Vries begon dit jaar nog als Formule 1-coureur bij AlphaTauri. Hier kon hij geen potten breken en halverwege het seizoen werd hij vervangen door de Australiër Daniel Ricciardo. Namens AlphaTauri wist hij geen punten te pakken. De enige keer dat hem dat wel lukte was tijdens de Grand Prix van Monza een jaar eerder, toen hij moest invallen voor Williams-coureur Alex Albon.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties