Ontevreden fans klagen Formule 1 aan voor miljard dollar na debacle GP Las Vegas

Ontevreden fans klagen Formule 1 aan voor miljard dollar na debacle GP Las Vegas

Een groep van 35.000 toeschouwers heeft na het losraken van de putdeksels bij de Grand Prix van Las Vegas de Formule 1-organisator Liberty Media aangeklaagd wegens contractbreuk, nalatigheid en misleidende handelspraktijken. Ze eisen 30.000 dollar (27.500 euro) per persoon aan schadevergoeding, meldt de NOS. Een snelle rekensom leert dat de totale schadeclaim, mits een rechter daarin meegaat, 1.05 miljard dollar bedraagt.

Op donderdag (lokale tijd) werd de eerste trainingsdag een ramp. De eerste vrije training werd na acht minuten om veiligheidsredenen gestaakt, nadat Ferrari-coureur Carlos Sainz zijn bolide zwaar beschadigde door een losgeraakte putdeksel. Alle dertig putdeksels werden vervolgens één voor één gecontroleerd en met cement vastgezet, waardoor de tweede vrije training veel later dan gepland begon. Pas om vier uur 's nachts was deze afgelopen.

De supporters hebben deze training echter niet meegekregen, omdat ze 'wegens veiligheidsredenen' gedwongen waren eerder te vertrekken. De Formule 1 bood de getroffen toeschouwers een vouchercode voor de fanshop van het circuit ter waarde van 200 dollar (183 euro) aan. De goedkoopste kaartjes kostten echter al 1000 euro. De rest van de 30.000 dollar aan geëiste schadevergoeding wordt verklaard door reiskosten, overnachtingskosten en 'emotionele schade'.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Formule 1 nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties