Verstappen pakt achttiende overwinning in Las Vegas na rommelige race, Leclerc geniet van gevecht met Perez

Sportnieuws
zondag, 19 november 2023 om 10:50
copyright proshots 23218652
Max Verstappen heeft de allereerste Grand Prix van Las Vegas weten te winnen, waarmee de coureur van Red Bull Racing zijn achttiende zege van het seizoen boekte. Het werd geen gemakkelijke overwinning voor de drievoudig wereldkampioen, want hij was betrokken bij meerdere incidenten. Hierdoor miste Verstappen een deel van zijn voorvleugel, maar dat wist de Nederlander niet te stoppen. Charles Leclerc en Sergio Perez maakten het podium compleet.
Na alle glitter and glamour werd er dan eindelijk geracet op het Las Vegas Strip Circuit. Leclerc kwam vanaf poleposition niet geweldig weg, waardoor Verstappen de leiding kon pakken. Het ging alleen niet helemaal netjes, aangezien beide coureurs van de baan gingen. Achter de twee leiders was er nog meer chaos, want op de koude baan schoten meerdere rijders van het circuit af. Carlos Sainz, Valtteri Bottas en Fernando Alonso verloren heel erg veel terrein. Al snel werd de virtual safety car ingezet.
Pérez bleek uiteindelijk ook betrokken te zijn geweest bij een incident. De coureur van Red Bull kwam als eerste binnen om zijn voorvleugel te vervangen. De Mexicaan werd al snel gevolgd door enkele andere rijders die ook wat onderdelen waren verloren. Vooral Williams kwam goed weg, want het was Alonso die spinde. Dat zorgde voor een kettingreactie, aangezien Sainz de auto van Hamilton aantikte waardoor weer andere rijders geraakt werden.
Het duurde niet heel erg lang voordat de eerste zware klap kwam. Lando Norris knalde keihard tegen de muur aan en schoot daarna rechtdoor een uitloopstrook in, waar hij uiteindelijk tegen de tecpro-barrière tot stilstand kwam. De McLaren-coureur verloor zelf de controle over zijn auto en raakte bijna teamgenoot Oscar Piastri. De jonge Britse coureur kon wel uitstappen, maar moest uiteraard naar het medisch centrum ter controle. De safetycar kwam als gevolg naar buiten.

Verstappen kan lachen om incident met Russell

Het incident met Leclerc was niet het enige moment van Verstappen dat werd bekeken. Door de straf kwam de drievoudig wereldkampioen in het verkeer terecht en moest hij dus enkele rijders in gaan halen. Dat ging in gevecht met Russell mis. De Brit leek Verstappen niet te verwachten en dat was ook de bedoeling van Verstappen, die kan lachen om het incident. 'Het kwam gewoon goed uit zo. Ik vind het altijd wel mooi als mensen het niet verwachten.'
Ook Leclerc kijkt terug op zijn race en denkt dat er meer in had gezeten. 'Ik vond de laatste ronde mooi. Zonder de safetycar hadden we de race wel gewonnen. Daar hadden we de pace ook voor', geeft de Monegask aan bij Viaplay. Bij de tweede herstart was het echter onbegonnen werk voor Leclerc, al wist hij toch de tweede plek te veroveren na een stevig gevecht met Pérez. 'Het was gewoon onmogelijk om de gebruikte banden weer op te starten na de herstart. Het was wel een mooie race met Pérez, want ik wist dat het op de laatste ronde zou uitkomen. Ik ging ervoor en het was een mooie inhaalactie.'  
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties