'De transfer van Van den Boomen is een typische Feyenoord-transfer uit 2006'

Sportnieuws
woensdag, 07 juni 2023 om 16:42
branco van den boomen
De transfer van Branco van den Boomen van Toulouse naar Ajax belichaamt de achteruitgang van de Amsterdamse club, vindt Hugo Borst althans. De journalist annex schrijver annex presentator zegt tegen Voetbal International dat hij een bizar verval ziet plaatsvinden bij de recordkampioen van Nederland.
'Als je Ajax vergelijkt met 2019, de halve finale van de Champions League. Dan zaten ze tegen FC Twente op tien procent daarvan. Dat is een bizar verval in vier jaar, dat mag gewoon niet gebeuren. Natuurlijk is het voetbal, het kan snel gaan. Maar hoe het in Amsterdam bestuurlijk, op moreel vlak én op het veld is gegaan, dat is beschamend', aldus Borst, die voorgaand aan het seizoen nog dacht dat Ajax kampioen zou worden.
Borst vindt dat Ajax sneller had moeten schakelen toen duidelijk werd dat Erik ten Hag en Marc Overmars vertrokken. 'Typisch een kwestie van niet op tijd doorselecteren. Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt. Bij Feyenoord kwamen Dennis te Kloese en Arne Slot en is alles omgedraaid. Het is soms bizar om mee te maken hoe het in de voetballerij van toevalligheden en enkele personen aan elkaar hangt. Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006…'
Van 2006 tot 2011 werd Feyenoord achtereenvolgend zevende, zesde, zevende, vierde en tiende, waarmee Borst lijkt aan te geven dat Ajax een zware tijd tegemoet gaat. Van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse, waarmee hij de Franse beker won. De middenvelder heeft een transferwaarde van 9 miljoen euro en was in 121 wedstrijden goed voor 23 doelpunten en 45 assists.
Ook PSV komt er overigens niet genadig vanaf bij Borst, ondanks de tweede plaats en het winnen van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. 'Ajax heeft ronduit slecht gevoetbald, daar zat geen idee achter. Eerlijk gezegd ben ik bij PSV ook niet verder gekomen. Ik heb de interviews van Ruud van Nistelrooij doorgeploegd, maar ik heb hem nooit op een boeiende uitspraak kunnen betrappen, op wat visie.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties