Maakt Mislintat bijnaam gelijk waar? Ajax in de markt voor zestienjarig toptalent

Sportnieuws
woensdag, 31 mei 2023 om 18:30
darvich
Ajax zou zeer concrete interesse hebben in Noah Darvich, zo meldt Sport 1. De zestienjarige aanvallende middenvelder gooit momenteel hoge ogen op het EK Onder-17 in Hongarije. Ajax is niet de enige met interesse in de Duitser die in de jeugd van SC Freiburg speelt, want ook Paris Saint-Germain, Bayern München, Arsenal, Chelsea en Manchester City zouden hem op de voet volgen.
Darvich is aanvoerder van de Onder-17 van Duitsland, dat zich geplaatst heeft voor de finale op het EK. In de halve finale werd Polen met 3-5 verslagen, mede dankzij twee assists van Darvich. In totaal is hij al goed voor twee doelpunten en vier assists dit toernooi. Daarmee is Darvich samen met de Spanjaard Lamine Yamal de meest waardevolle speler. Hij kan nog alleen aan kop komen, daar Spanje reeds is uitgeschakeld. Op 2 juni is de finale Duitsland-Frankrijk. In de groepsfase eindigde dezelfde wedstrijd in 3-1 voor onze Oosterburen.
De jonge Duitser wordt gezien als een groot talent. Hij valt vooral op door zijn goede techniek, balcontrole en drive. Bij SC Freiburg speelt hij in de Onder-17 en loopt zijn contract nog tot 2024. Door een gebroken middenvoetsbeentje kwam Darvich slechts tot acht optredens dit seizoen, waar hij wel goed was voor vijf doelpunten en drie assists.
Als Ajax hem daadwerkelijk in weet te lijven zou hij na Branco van den Boomen de tweede aankoop van technisch directeur Sven Mislintat worden. Mislintat heeft de bijnaam 'Diamantenauge', oftewel Diamantenoog, omdat hij erg goed is in het scouten van jong talent. Zo haalde hij bij Borussia Dortmund vele ruwe diamanten. Onder meer Robert Lewandowski, Ivan Perisic, Shinji Kagawa, Henrik Mkhitaryan, Christian Pulisic en Ousmane Dembele kwamen uit zijn koker. 
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties