'De scheids was bizar slecht. Hij zag het wel, maar hij floot niet'

maandag, 22 mei 2023 om 9:43
nec
Lasse Schöne is na het 0-3 verlies tegen AZ niet te spreken over scheidsrechter Sander van der Eijk. De leidsman gaf de 36-jarige middenvelder van NEC een gele kaart in de eerste helft en deelde in de slotfase ook rood uit aan ploeggenoot Dirk Proper. Hoewel Schöne de beslissing om hem geel te geven volledig terecht vond, irriteerde hij zich mateloos aan het optreden van de scheidsrechter.
'Hij fluit zo slecht, het is echt bizar', zei Schöne tegenover ESPN. 'Het begint met het klemmen van een bal en later werd er ook met twee handen in de rug geduwd. Hij ziet het wel, maar fluit dan ook gewoon. Dan word ik ook op een gegeven moment boos, want het gaat ook ergens om, hè. Op dat moment zaten we ook al niet in de wedstrijd en maak ik natuurlijk ook een oliedomme overtreding.'
Schöne trapte op slag van rust de bal weg nadat AZ een vrije trap had gekregen. De Deen wijt dat dus aan frustratie over het optreden van Van der Eijk, maar is het wel eens met de beslissing. 'Dat is gewoon dom en moet gewoon geel zijn, laat ik dat vooropstellen.' Het is de vijfde gele kaart van Schöne dit seizoen, waardoor hij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard aan zich voorbij moet laten gaan. Daardoor zit het seizoen voor hem er al op, daar NEC nergens meer om speelt. De aanvoerder van de Nijmegenaren speelde dit seizoen 32 wedstrijden, allen als basisspeler.
Door de nederlaag tegen AZ kan NEC zich niet meer plaatsen voor de play-offs, wat de Deense middenvelder heel jammer vindt. 'Ik denk dat wij hebben laten zien dat we heel goed hebben kunnen voetballen. We hebben te veel wedstrijden gehad waarin wij beter waren, veel kansen creëren maar dan maken we het niet af. Het had een heel mooi seizoen kunnen worden', concludeert hij zijn interview.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+