'De Honda-ingenieurs lieten weten dat geen van hun coureurs op vol vermogen heeft gereden'

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 13:52
verstappen
F1TV-analist Sam Collins heeft op basis van een analyse na de tweede vrije training voorspeld dat Max Verstappen de poleposition in Bahrein gaat pakken. De Nederlander ligt twee tienden voor op de concurrentie, maar Collins weet ook dat de motor nog verder open kan, wat onheilspellend is voor de tegenstanders. Ook Will Buxton vermoedt dat Red Bull verstoppertje heeft gespeeld.
Verstappen klokte de zesde tijd tijdens de tweede vrije training, terwijl Mercedes de tijdentabel topte. Voor de Nederlander was er echter geen reden om zich zorgen te maken. De longruns zagen er goed uit. Hoe dan ook was het verschil niet zo bijzonder groot. De drievoudig wereldkampioen kaartte aan dat dat wel eens kon komen doordat andere teams al met een hogere motorstand reden, en de Oostenrijkse renstal nog niet. 'De door Honda aangedreven auto's hebben wellicht nog een paar trucjes achter de hand', zegt Collins in de nabeschouwing van VT2 op F1TV.
'Volgens de data wordt Verstappen geschat als snelste, bijna twee tienden los van de rest', gaat de Brit verder. 'Hamilton staat op de tweede plaats, en op de derde plaats staat Pérez. Ik denk dat de Ferrari's nog wat meer in huis hebben, maar het team dat zeker nog veel meer kan is Red Bull en Visa Cash App RB. De Honda-ingenieurs lieten weten dat geen van hun coureurs hun motor op vol vermogen hebben gedraaid, en dat is zorgwekkend voor iedereen.' Het suggereert zeker dat Red Bull nog veel sneller kan, en dat RB ook een verrassing in het middenveld kan leveren.

Buxton zag een zorgeloze Verstappen

Terwijl er wordt verwacht dat Verstappen met de poleposition ervandoor gaat, denkt Buxton wel dat het een spannende sessie gaat worden. 'Ik denk dat we een strijd hebben tussen vijf teams. We kunnen een zeer gemengde top tien krijgen', aldus de journalist. 'Maar we hebben die auto (de RB20, red.) nog niet op vol vermogen gezien. Je krijgt na de tweede vrije training wel een indruk van hoe de dag van de coureurs is verlopen en hoe comfortabel ze zijn. Je kon direct zien dat Max een goede dag had, en dat hij niet iemand is die zich zorgen maakt. Bring it on.'
F1 Maximaal ©
Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks en een mogelijke free bet tot 50 euro. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties