Verstappen is duidelijk over toekomst en voelt absoluut niet de druk om acht keer wereldkampioen te worden

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 12:48
copyright proshots 22863469
Max Verstappen zou naar eigen zeggen zeker overwegen om langer in de Formule 1 te blijven als de overvolle kalender uitgedund wordt. De coureur van Red Bull Racing vindt 24 races te veel en stelt dat de kwaliteit van het leven voor hem belangrijker is dan het behalen van zeven of acht wereldtitels in de koningsklasse van de autosport.
Het 2024-seizoen zal met 24 races het langste seizoen ooit uit de geschiedenis van de sport worden. Meerdere coureurs, waaronder ook Verstappen, hebben zich al negatief uitgelaten over dit forse aantal. De 26-jarige Nederlander is niet te spreken over de weg die de F1 is ingeslagen en hij heeft er al vaker op gehint dat zijn huidige contract, dat aan het einde van 2028 afloopt, wel eens zijn laatste in de koningsklasse van de autosport zou kunnen zijn. 

Minder races kan F1-verblijf Verstappen verlengen

Zijn keuze zal voor een belangrijk deel afhangen van de invulling van de kalender in de komende jaren. Mocht het aantal races omlaag gaan, dan zou Verstappen mogelijk wel langer door willen de in F1. 'Absoluut', reageert hij als hem daar door Motorsport.com naar wordt gevraagd. Al beseft de regerend wereldkampioen ook dat het niet waarschijnlijk is dat dit ook gaat gebeuren vanwege de commerciële belangen. 'Dat heeft te maken met de kwaliteit van het leven in het algemeen. Op een gegeven moment denk ik dat je er gewoon een beetje klaar mee bent. Het racen zelf is leuk, maar alles eromheen met het reizen en met de marketingdagen, op een gegeven moment vreet dat aan je. Dan maakt het ook niet uit wat je verdient. Uiteindelijk gaat het er meer om dat je gelukkig bent met wat je doet', zegt de Nederlander. 

Aantal titels ondergeschikt aan kwaliteit van het leven

Op dit moment heeft Verstappen er nog geen moeite mee om zich keer op keer te motiveren, maar dat kan in de komende jaren veranderen. 'Als je opstaat, dan moet je honderd procent kunnen geven. Op dit moment is dat geen probleem, maar op een gegeven moment heb je het ook wel gezien hier. Elke keer als ik aankom, dan wil ik winnen en wil ik het beste eruit halen. Maar ik heb niet zoiets: ik moet hier blijven totdat ik acht keer wereldkampioen ben. Dat heb ik niet', aldus Verstappen, die nu ook al zeer tevreden is met hetgeen hij heeft gepresteerd.
'Ik hoef niet te blijven voor de prestaties. Ik heb al meer neergezet dan dat ik ooit had kunnen dromen', vertelt Verstappen. Dat hij mogelijk de meest succesvolle coureur aller tijden kan worden, is voor de drievoudig wereldkampioen geen goede reden om langer door te gaan. 'Als je eenmaal stopt met racen, dan maakt het niet meer uit of je drie keer, vijf keer of zeven keer wereldkampioen bent geworden. Voor hoe ik verder leef, maakt dat niet uit. Het gaat mij er ook niet om dat ik word herinnerd als iemand die minimaal drie keer wereldkampioen is geworden. Als je eenmaal stopt met de Formule 1, dan is het boek voor mij dicht en dan is het klaar. Dan maakt het mij niet uit wat andere mensen daarvan vinden', is Verstappen helder.

Geen combinatie met WEC

Het is geen geheim dat Verstappen na zijn F1-carrière nog wel wil blijven racen. De 24 uur van Le Mans staat onder meer op zijn lijstje, maar die zou hij in principe ook tijdens zijn F1-loopbaan kunnen rijden, maar dat is voor Verstappen echter geen optie. 'Ik weet dat ik me daar toch aan ga storen. Als je er niet fulltime mee bezig bent, dan kan ik het voor mijn gevoel niet serieus genoeg nemen. Het is dan honderd procent of niet', aldus Verstappen, die een carrière in het WEC momenteel prefereert boven een avontuur in IndyCar. 
'Op dit moment in elk geval wel. Ik wil gewoon de leuke dingen doen. Ik zeg niet dat IndyCar niet leuk is, maar als je die races op ovals kijkt... De rest is allemaal prima, maar ik ben gewoon niet zo'n fan van ovals', verklaart Verstappen tot slot waarom een avontuur in IndyCar niet zijn voorkeur heeft.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties