Cruciale dinsdagwedstrijd in Premier League: voor één keer hoopt Arsenal op aartsrivaal

Sportnieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 16:00
copyright proshots 25106195
Het ligt niet voor de hand dat de Premier League beslist wordt op een dinsdagavond, maar dit jaar zou het zomaar kunnen. Na de spectulaire 3-3 tussen Aston Villa en Liverpool (maandag) staan er dinsdag en woensdag nog enkele inhaalduels op het programma, waarvan het treffen tussen Tottenham Hotspur en Manchester City verreweg het belangrijkst is. Bij winst komen de Citizens twee punten voor op Arsenal en hebben ze de titelwinst zondag in eigen hand. Het ironische gevolg is dat Arsenal voor één keer hoopt op de diensten van zijn aartsrivaal.
The Gunners wonnen zondag plichtmatig van het kwakkelende Manchester United, maar konden daarmee niet voorkomen dat hun lot grotendeels in handen van City ligt. Net als vorig jaar had de formatie van trainer Mikel Arteta uitstekende papieren om de titel weer eens binnen te slepen, maar zag het City in de slotfase gevaarlijk naderen omdat het zelf punten liet liggen. Zo verloor het half april in eigen huis pijnlijk van Aston Villa (0-2).

Afhaken op het laatste moment

In mei 2023 ging het mis tegen Nottingham Forest (1-0 verlies), en dit jaar zou Manchester City genadeloos over kunnen pakken door Arsenals stadgenoot te kloppen. Voor de mannen van 'Pep' Guardiola is dit bepaald geen uitgemaakte zaak, omdat de Spurs uit een geduchte tegenstander zijn. Aan de andere kant steekt die ploeg niet in al te beste vorm: tegen Burnley werd dit weekend op moeizame wijze een reeks van vier verliespartijen beëindigd.

Wedstrijd van de waarheid

Als de Spurs dinsdagavond iets extra's kunnen, helpen ze niet alleen zichzelf (theoretisch is de vierde plek nog binnen bereik) maar vooral ook Arsenal, dat al zal vrezen voor een glorieuze zege van City op West Ham (zondag). 'Als we Tottenham niet verslaan, winnen we de Premier League niet', zette Guardiola de boel tijdens een persmoment op scherp. 'Dus we weten wat ons te doen staat.'

Poll

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties