Franse media is niet mild voor Verstappen; Nederlander krijgt belabberd rapportcijfer

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 21:02
max verstappen monaco interview
Het werd vooraf al verwacht dat de straten van Monaco niet bij de RB20 zouden passen, maar zo'n moeizaam weekend voor de constructeurskampioen hadden niet veel volgers verwacht. Max Verstappen pakte de enige punten voor het team met een zesde plek, en Sergio Pérez kreeg dan ook louter belabberde rapportcijfers. Ook Verstappen zelf kon niet ontsnappen aan een dikke onvoldoende, al liepen de scores flink uiteen.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 5,5

Verstappen kreeg in Italië maar een heel magere voldoende. 'De Red Bull zit al drie races in de problemen en ditmaal kon zelfs 'Het Fenomeen' de problemen niet oplossen', schrijft La Gazzetta dello Sport over Verstappen. 'De fout in de kwalificatie hing als een molensteen om zijn nek, en veroordeelde hem tot een frustrerende Grand Prix.' Verstappen zat in de race constant vast achter George Russell en eindigde als zesde.
De Italiaanse krant gaf thuisheld Charles Leclerc een 10, en ook Carlos Sainz werd vergeven voor zijn fout bij de eerste ronde en kreeg een 9. Toekomstig Ferrari-coureur Lewis Hamilton kreeg net als Verstappen een 5,5, terwijl Kevin Magnussen en Esteban Ocon vanwege hun bijdrage aan crashes allebei een 4 als rapportcijfer ontvingen.

The Race (Groot-Brittannië) - 10e plek

Journalist Edd Straw van The Race deelt geen cijfers uit aan de coureurs, maar rangschikt ze van goed naar slecht. De Britse journalist vond dat negen collega's van Verstappen beter presteerden in het Monaco-weekend. De podiumplekken gingen naar Leclerc, Alexander Albon, en Yuki Tsunoda. Ook Oscar Piastri, Russell en Hamilton, Pierre Gasly, Carlos Sainz, én Lando Norris deden het volgens Straw beter dan Verstappen.
'Verstappen ging geweldig met de problemen van de Red Bull qua rijgedrag om', beseft Straw. 'Hoewel zijn suggestie dat niemand sneller zou kunnen rijden in de verraderlijke RB20 klopt, zorgde een momentje in zijn laatste Q3-ronde er toch voor dat hij een minder resultaat pakte. Dit was met afstand Red Bulls slechtste weekend van het jaar, maar in tegenstelling tot Imola kon Verstappen niet maximaliseren. Een klein kwalificatiefoutje kostte hem drie of vier plekken in de race.' Teamgenoot Sergio Pérez kreeg de negentiende plek van Straw, achter Esteban Ocon, maar voor Kevin Magnussen.

Auto, Motor, und, Sport (Duitsland) - 8

Het hoogste cijfer kreeg Verstappen van zijn Oosterburen, waar hij een acht ontving. Alle puntenpakkers mochten op hoge rapportcijfers rekenen vanwege de goede prestaties in de kwalificaties. Charles Leclerc was wel de enige coureur met een 10. 'Driemaal was scheepsrecht voor Leclerc in Monte Carlo bij zijn derde poleposition. Hij verdiende zijn Monaco-zege dubbel en dwars, aangezien de thuisheld in zijn voortuin duidelijk het snelste was. In de race mocht Leclerc zijn snelheid pas tonen in de laatste vijftien ronden. Vanwege strategische redenen moest hij bewust langzaam rijden. De Ferrari-coureur slaagde ook voor deze taak met vlag en wimpel. Er was nooit enige twijfel of hij zou winnen.'
Auto, Motor, und Sport wijst erop dat de Monegask Verstappen ook nadert in het kampioenschap. 'De nummer twee uit het kampioenschap presteerde onder hoge druk, startte tweemaal goed, en maakte geen fouten. Hij verdient het topcijfer, en hij is ook de enige, omdat hij zo superieur was. George Russell deed het ook goed, omdat hij Verstappen op afstand hield.' De Brit kreeg een 9 voor zijn optreden. Zhou Guanyu kreeg een 1, terwijl Valtteri Bottas en Pérez allebei een 3 ontvingen.

Autosport (Groot-Brittannië) - 7

In Engeland kreeg Verstappen van Autosport een 7. 'Hij wist grotendeels te compenseren voor de tekortkomingen van Red Bull in de langzame bochten, maar een tik teken de muur kostte hem waarschijnlijk een kans op een podium. Hij viel Russell na zijn stop wel lastig, maar zijn aanval op de vijfde plek werd in elke bocht goed verdedigd. Verstappen moet wel geprezen worden omdat hij om de problemen heen wist te rijden, wat Pérez niet lukte.
De Mexicaan werd dan ook hard aangepakt, en ontving een 1. 'Hij zag Magnussen in zijn spiegels, maar deed vervolgens niks. Hij gaf de schuld aan de Deen, maar hij had aan de andere kant gewoon ruimte om uit te wijken, in plaats van aannemen dat Magnussen wel terug zou trekken, dus hij plaatste zichzelf in die positie. Hij had het al het hele weekend lastig met de balans van de Red Bull, en werd duidelijk overklast door Verstappen.' Magnussen en Ocon kregen een 2. Vijf coureurs kregen een hoger cijfer dan Verstappen: Leclerc kreeg een 10, Piastri een 9, en Russell, Alexander Albon, en Pierre Gasly een 8.

L'Équipe (Frankrijk) - 4

'Dit is dus hoe een race uitziet waarbij Red Bull en Verstappen niet op een uitzonderlijk niveau presteren', schrijft L'Équipe als rechtvaardiging voor de zware onvoldoende voor Verstappen. 'De drievoudig wereldkampioen wist dat zijn zesde plek op de grid zijn middag in Monaco lastig zou maken. Dat bleek ook zo te zijn. Aan het einde van de race, toen Verstappen versere banden had dan Russell, kon hij de vijfde plek niet van hem overnemen. Een weekend om te vergeten voor de constructeurskampioen, die als bonus ook nog een uitvalbeurt van Pérez te verwerken kregen.
De Franse krant geeft niet alle coureurs een cijfer, maar had wel aandacht voor Ocon, een coureur uit eigen land. De Fransman werd gefileerd door de Franse media, en kreeg een 1. L'Équipe sloot zich aan bij de harde woorden van teambaas Bruno Famin, en gaf verder een 0 aan Haas, dat in de kwalificatie niet aan het technische reglement voldeed, en vervolgens in de race na twee bochten uitgeschakeld was. Winnaar Leclerc kreeg een 10, en kreeg dus van alle media de maximale score.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties