Competitiebaas gaat in op vroegtijdig vertrek Henderson: 'Persoonlijk schadelijk, voor competitie niet'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 21:33
copyright proshots 23891683
Jordan Henderson besloot in januari dat hij graag wilde vertrekken uit Saoedi-Arabië, al koos hij er een aantal maanden geleden bewust voor om de stap naar de zandbak te maken. Michael Emenalo is directeur voetbalzaken van de Saudi Pro League en heeft in een interview met The Telegraph aangegeven het vertrek van de Engelsman niet schadelijk te vinden voor de competitie. 
'Het heeft de competitie helemaal geen tik gegeven, het was op persoonlijk vlak wel schadelijk', vangt Emenalo vrij stevig aan in het interview met de Britse krant. 'We bewonderden hem allemaal, en we hebben allemaal geprobeerd om hem te helpen bij het aanpassen. Maar soms gaan dingen verder dan professionele zaken. Jordan heeft het hier goed gedaan en zijn input heeft de club veranderd.' Georginio Wijnaldum maakte ook de overstap naar Al-Ettifaq, maar heeft het daar prima naar zijn zin. 

Valse hoop

Er wordt de directeur voetbalzaken gevraagd om meer te vertellen over het vertrek van Henderson. 'Ik denk dat hij een bepaald idee in zijn hoofd had hoe hij zijn loopbaan wilde beëindigen en op een bepaald moment doorkreeg dat het niet ging gebeuren.Dat moet je respecteren, al ben ik het er niet mee eens. We hebben nog onder vier ogen gesproken, ik probeerde hem over te halen om te blijven.'

Ook nog geen succes 

De Engelse middenvelder maakte in januari de overstap naar Ajax om weer minuten te gaan maken in Europa. De bedoeling was dat Henderson zichzelf in de kijker ging spelen bij bondscoach Gareth Southgate om deel te kunnen nemen aan de EK-selectie. Dat is helaas voor Henderson niet gelukt, Southgate gaf vorige week zijn voorselectie vrij en de naam van de Ajax-middenvelder stond daar niet tussen.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties