Column | Ik hoop dat Verstappen nog twee keer een DNF pakt

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 17:22
copyright proshots 24787510
Max Verstappen viel afgelopen weekend uit met een probleem aan zijn auto. De Red Bull-coureur pakte zo voor het eerst sinds lange tijd geen punten in een race. Was ik als Verstappen-fan teleurgesteld? Nee, ik was er eerlijk gezegd blij mee. Misschien wordt het seizoen toch nog leuk.
Verstappen vindt het zelf misschien plezant om in zijn eentje in niemandsland vooraan te rijden, maar ik vind er geen moer aan. Ook al ben ik fan van Max, het is gewoon niet leuk. Ik wil spanning zien, strijd, strategie, alles. Ik wil gewoon weer dat Red Bull tegen Ferrari en Mercedes strijdt en goede pitstops moét maken.
Ik wil dat ze op andere banden moeten starten om te winnen, dat Max weer tot het gaatje moet gaan met zijn bandenmanagement om als eerste over de meet te gaan. Ik heb geen zin meer in die races waarbij je al weet dat Verstappen met twee vingers in de neus gaat winnen.

WK-stand F1

Precies daarom komt deze DNF wel mooi uit. Dan gebeurt er ten minste nog iets in de WK-stand. Verstappen staat nu nog maar vier punten voor op Charles Leclerc, met 51 tegen 47, en nog vijf punten op ploeggenoot Sergio Perez. Dat zijn de betere ranglijsten.

Kopstoot van Verstappen

Ik zou zeggen, laat Max nog maar twee keer een DNF pakken de komende vijf races. Dan gaan we er weer even goed voor zitten. Ik wil graag weer een Max zien die op de persconferentie zegt dat hij een kopstoot uit wil delen. Ik wil weer vuurwerk. Dan komt de druk er weer volledig op te staan.
Het is ook jammer dat de auto's zo betrouwbaar zijn tegenwoordig. Ik weet nog dat Verstappen en Cyril Abiteboul elkaar in de tijd van Red Bull en Renault regelmatig in de haren vlogen in de media. Dit leidde soms wel tot gefrustreerde Verstappen-fans als er weer eens een motor plofte, maar er gebeurde ten minste wat.

Bloed op de banden

Het enige spektakel dat we dit jaar hebben gehad is de dickpic van Christian Horner, en nu deze DNF van Verstappen. Nee, doe er dan nog maar een paar, en laat hem rijden voor wat hij waard is. We willen weer bloed op de banden zien, verdorie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties