Coach bij Leicester City weggestuurd, wegens vermeende relatie met speelster

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 13:23
willie kirk
Willie Kirk is donderdag de laan uit gestuurd bij zijn inmiddels oud-werkgever Leicester City. Hij zou namelijk de gedragscodes van de club hebben overtreden. Volgens de Britse media liep er al een intern onderzoek naar de trainer.
Oranje-keepster Lize Kop krijgt dus een nieuwe trainer, dat heeft Leicester City donderdag bekend gemakt via de officiële clubkanalen. 'Na een uitgebreid intern disciplinair proces en met respect voor de verplichtingen van de club met betrekking tot privacy, is vastgesteld dat Willie de gedragscode van het team heeft geschonden in een mate die zijn positie onhoudbaar maakt.'

'Niet gezond'

De Britse media melden dat er al eerder een onderzoek liep naar Kirk, vanwege een vermeende relatie met een speelster. In november 2022 begon de oefenmeester als hoofdcoach, nadat hij al eerder technisch directeur van de club was. Kop maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Engeland.
Sarina Wiegman deed er eerder deze week ook haar plasje over. 'Ik denk dat een relatie tussen een speler en de coach erg ongepast is. Ik denk dat we dat niet moeten accepteren. Dat is niet gezond', aldus de oud-bondscoach van de Leeuwinnen. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties