Clubwatchers PSV weten de reden waarom spelers en stafleden ontevreden waren over Van Nistelrooij

Clubwatchers PSV weten de reden waarom spelers en stafleden ontevreden waren over Van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij besloot woensdagochtend op te stappen als hoofdtrainer bij PSV en clubwatchers Marco Timmer (Voetbal International) en Jeroen Kapteijns (De Telegraaf) weten nu waarom hij tot dat besluit is gekomen. Vooral het gesprek tussen spelers en clubleiding 'ervoer Van Nistelrooij als een motie van wantrouwen'.

Eerder kwam al naar buiten dat het rommelde in de trainersstaf. André Ooijer zou aan het eind van het seizoen weggaan en ook Fred Rutten was ontevreden. De clubwatchers denken dat het aantrekken van Javier Rabanal in de technische staf daarvoor zorgde. De Spanjaard zou te dominant zijn, schrijft De Telegraaf. 'De verhouding tussen de hoofdtrainer en de assistenten Fred Rutten en André Ooijer raakte steeds meer verstoord. Beide assistenten werden op het trainingsveld nog nauwelijks betrokken en ook de communicatie verliep uiterst moeizaam'. Dat werkte door in de spelersgroep. 'De manier waarop Van Nistelrooij omging met de assistenten was meerdere spelers een doorn in het oog'.

De spelers stapten daarop naar de directeuren Marcel Brands en Earnest Stewart, zonder het probleem eerst bij Van Nistelrooij aan te kaarten. 'Het bekend worden van dat gesprek ervoer de trainer als een motie van wantrouwen, een gevoel dat in de gesprekken met de directie de afgelopen dagen niet is weggenomen, waarna de trainer heeft besloten de eer aan zichzelf te houden' schrijft Voetbal International. Het vertrek van technisch directeur John de Jong was ook een besluit dat hard aankwam bij de hoofdtrainer, terwijl hij ook niet blij was met het kwijtraken van Cody Gakpo en Noni Madueke in de winter.

Ten slotte 'miste Van Nistelrooij bij sommige spelers de passie om elke dag het maximale uit hun talent te halen. Hoewel hij steeds verkondigde dat hij op dat gebied ‘geen millimeter’ afweek van zijn visie, moest hij soms toch water bij de wijn doen bij spelers die waarde vertegenwoordigden op de transfermarkt. De druppel was het gebrek aan vertrouwen en het niet openlijk uitspreken van steun nadat de Telegraaf het nieuws van de klagende spelers naar buiten had gebracht.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.