Breaking: Van Nistelrooij per direct weg bij PSV

Breaking: Van Nistelrooij per direct weg bij PSV

Ruud van Nistelrooij is niet langer de trainer van PSV, zo maakt de club woensdagmiddag bekend. De aanleiding is het gebrek aan vertrouwen van de spelersgroep, wat de Telegraaf onlangs naar buiten bracht. Van Nistelrooij vertrekt zo na minder dan een seizoen bij de club uit Eindhoven, waarmee hij de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker won.

'Ruud van Nistelrooij heeft woensdagochtend bekend gemaakt te vertrekken bij PSV', schrijft de club op de website. 'Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, vond dinsdagavond een gesprek plaats tussen de directie en Van Nistelrooij. Daarin werd besloten de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten.'

Dat gesprek leidde dus niet tot het gewenste vertrouwen, bleek uit het besluit van de 46-jarige oud-spits op woensdagochtend. 'Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan. Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als hoofdtrainer over', luidt het bericht op de website.

De club vindt het jammer dat hij vertrekt en is Van Nistelrooij ook dankbaar voor het werk dat hij heeft geleverd. 'PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats', zo sluit de club af.

Een zestal spelers, waaronder aanvoerder Luuk de Jong en MVP Xavi Simons, meldden zich bij directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands, zo meldde de Telegraaf onlangs. Ze zouden ontevreden zijn over Van Nistelrooij. Ook zijn assistenten André Ooijer en Fred Rutten zouden op gespannen voet met de nu opgestapte trainer leven.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.