'Er is een giftige pijl afgeschoten, die Van Nistelrooij zwaar heeft beschadigd'

'Er is een giftige pijl afgeschoten, die Van Nistelrooij zwaar heeft beschadigd'

Ruud van Nistelrooij is opgestapt als trainer van PSV, zo maakte de club woensdagmiddag via de clubkanalen bekend. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zegt dat er een onwerkbare situatie ontstaan, nadat een zestal spelers klaagde over de trainer bij de directie. Vooral het feit dat het verhaal naar buiten is gebracht viel de hoofdtrainer zwaar. Betrokkenen typeren dit als ‘PSV-onwaardig’.

Dat informatie vanuit een vertrouwelijk overleg tussen spelers en directie terecht is gekomen bij De Telegraaf zou naar verluidt door Van Nistelrooij zeer hoog zijn opgenomen. 'Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel. In aanloop naar het cruciale duel met AZ is zo volgens betrokkenen door toedoen van eigen geledingen een giftige pijl afgestoken, die Van Nistelrooij zwaar heeft beschadigd', aldus Elfrink. De timing van het naar buiten brengen was volgens de journalist opmerkelijk, daar het gesprek tussen spelers en directie al weken geleden plaatsgevonden zou hebben.

Een zestal spelers, waaronder aanvoerder Luuk de Jong en MVP Xavi Simons, meldden zich bij directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands, zo meldde de Telegraaf onlangs. Ze zouden ontevreden zijn over Van Nistelrooij. Ook zijn assistenten André Ooijer en Fred Rutten zouden op gespannen voet met de nu opgestapte trainer leven.

De club vindt het jammer dat hij vertrekt en is Van Nistelrooij ook dankbaar voor het werk dat hij heeft geleverd. 'PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats', zo staat te lezen op de website.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.