Christian Horner clasht andermaal met Helmut Marko: 'Pure speculatie'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 14:31
copyright proshots 24478862
Christian Horner heeft de uitspraken van Helmut Marko over Carlos Sainz weerlegt. De teambaas van Red Bull Racing vindt het niet netjes om over aanbiedingen van het team van Max Verstappen en van andere teams te praten, zo tekent Erik van Haren van de Telegraaf op.
Marko, de topadviseur van het Oostenrijkse team, stelde deze week in Kleine Zeitung dat Red Bull in gesprek is met Carlos Sainz, maar dat de Spanjaard een aanbod van Audi heeft ontvangen dat Red Bull ’niet kan evenaren’. Horner doet die uitspraak echter af als 'pure speculatie'. 'Het is duidelijk dat Carlos een sleutelrol heeft in de markt en dat er enorm veel interesse voor hem is. Maar het zou niet netjes zijn om te praten over aanbiedingen van ons of andere teams.' 

Stoelendans Formule 1

Lewis Hamilton begon de stoelendans om Formule 1-zitjes door aankomend jaar van Mercedes naar Ferrari over te stappen. Hierdoor is Sainz het kind van de rekening bij het Italiaanse team, terwijl er bij Mercedes een stoeltje vrijkomt. Dat stoeltje wordt hevig gelinkt aan Max Verstappen, al kan Sainz daar mogelijk ook aan de slag mocht de Nederlander niet komen. Een aanbieding van Red Bull Racing ligt dus ook op tafel volgens Marko, al doet dat financieel onder voor dat van Audi, dat vanaf 2026 in de Formule 1 komt. Bij Red Bull Racing moet Sergio Pérez als tweede rijder bovendien wellicht vertrekken aan het eind van het seizoen.
Horner geeft Checo een tip mee om de kans zo groot mogelijk te maken dat dat laatste scenario niet uitkomt. 'Wij zijn op dit moment heel blij met het duo dat we hebben en hoeven voorlopig nog geen definitieve beslissing te nemen. Checo zou natuurlijk graag willen dat wij morgen bekendmaken dat hij blijft, maar we hebben geen haast. Er zijn logischerwijs veel coureurs die voor Red Bull willen rijden. Checo is het seizoen uitstekend begonnen en het is voor hem zaak om die constante lijn vast te houden.'
Het is niet de eerste keer dat Horner en Marko met elkaar clashen. Bij de Grand Prix van Japan weigerde Horner bijvoorbeeld om de 80-jarige topadviseur te feliciteren, ondanks dat Verstappen toen de Grand Prix won en Pérez als tweede eindigde.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties