Chelsea stelt nieuwe hoofdtrainer aan: volgend jaar wel weer Champions League-plaatsing?

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 17:05
copyright proshots 25414418
Chelsea heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Enzo Maresca, oud-speler van onder meer Sevilla, neemt in Londen het roer over van de 'in onderling overleg' vertrokken Mauricio Pochettino. Als trainer is Maresca bij het grote publiek nog een wat onbekende naam, maar toch boekte hij al verschillende successen. Komend seizoen moet de 44-jarige oefenmeester ervoor zorgen dat er na twee Champions League-loze seizoenen (het komende seizoen inbegrepen) wél weer plaatsing voor het miljoenenbal wordt veiliggesteld.
Onder leiding van Pochettino won Chelsea dit voorjaar acht van de laatste elf competitieduels, maar dat mocht qua eindresultaat niet baten. Oplevingen van Cole Palmer konden niet voorkomen dat de Champions League-winnaar van 2021 wederom zonder Europees voetbal zit. Vorige week communiceerde de club dat het niet doorgaat met de Argentijn. Maresca is zijn minder ervaren, maar hopelijk wel meer succesvolle vervanger.

Kampioensmaker

Zoals zoveel (top)trainers leerde Maresca het kunstje mede als assistent. In 2022/2023 assisteerde hij Josep Guardiola bij Manchester City, en dat in het jaar dat de Mancunians de treble wonnen. De oud-speler vertrok daarna naar de Championship, waar hij Leicester City naar de titel en daarmee ook naar promotie leidde. In Leicester moet de clubleiding nu dus ook op zoek naar een nieuwe Premier League-trainer, en ondertussen vreest men daar ook voor een historische puntenstraf.

Trainerscarrousel

Maresca tekent in de Engelse hoofdstad voor vijf seizoenen, maar op basis van de trainersstatistieken zou het een prestatie zijn als hij die periode uitzit. Sinds de eeuwwisseling versleet Chelsea al 23 oefenmeesters.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties