Irritatie bij Gullit over arrogante houding in Amsterdam: 'Dat is typisch Ajax'

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 21:59
copyright proshots 5580902
Het slechte seizoen van Ajax wordt door vele voetbalfans met voldoening aanschouwd. Na een aantal jaren van dominantie is de recordkampioen van Nederland in een zware sportieve crisis terecht gekomen en dat zorgt buiten de hoofdstad om voor leedvermaak. Zo ook bij Ruud Gullit die laat blijken te hebben genoten van het dramatische seizoen van de Amsterdammers.
Tegenover Feyenoord Magazine laat Gullit weten dat hij nog altijd supporter is van de club uit Rotterdam die momenteel de tweede positie bezet in de Eredivisie. 'Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord. Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo'n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt', spreekt Gullit zijn liefde uit voor de club waar hij van 1982 tot en met 1985 onder contract stond.
De oud-international is geboren in Amsterdam, maar heeft nooit een warm gevoel gehad bij die club. Nog steeds niet en dat heeft volgens Gullit zo zijn redenen. 'Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax', zegt Gullit die zich irriteert aan het haantjesgedrag bij Ajax. 'Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten', haalt Gullit zijn gram.

Geen hekel aan Ajax

Ondanks dat Gullit zich irriteert aan de houding van de club en haar supporters heeft hij geen hekel aan Ajax. 'Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo. Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken.' Na de succesvolle jaren onder leiding van trainer Erik ten Hag is het momenteel kommer en kwel bij Ajax. Stiekem kan Gullit daar van genieten. 'Bij mij op de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties