Boze Ten Hag foetert op arbitrage: 'Het is erg inconsequent allemaal'

zaterdag, 27 april 2024 om 19:58
copyright proshots 23679542
De kans is erg groot dat Erik ten Hag bezig is aan zijn laatste weken als trainer van Manchester United. De Nederlandse coach staat onder grote druk en het 1-1 gelijke spel van zaterdag tegen laagvlieger Burnley zal de druk alleen nog maar laten toenemen. Na afloop van het teleurstellende duel met Burnley reageerde Ten Hag boos en verontwaardigd.
United leek dankzij een treffer van Antony in de 80e minuut een zwaarbevochten overwinning te gaan boeken. Maar vier minuten voor tijd ging het mis toen doelman André Onana een domme overtreding maakte. De goalie stompte David Fofana in het gezicht en zag die charge met een strafschop tegen bestraft worden. Ten Hag is niet blij met de arbitrage, maar snapt wel waarom de penalty gegeven werd. 'We zijn niet gelukkig met de scheidsrechters. We hebben de laatste weken ontzettend veel strafschoppen weggegeven. Deze strafschop, van Burnley, is wel gerechtvaardigd, dat moet ik toegeven', luidt de verklaring van de Tukker tegenover Sky Sports.
De reden dat Ten Hag niet blij was met de arbitrage heeft te maken met een moment in de blessuretijd waar United geen penalty toegewezen kreeg. 'Er vandaag twee tot drie strafschopsituaties en hadden we minstens een penalty moeten krijgen. Garnacho werd geraakt en had er een moeten krijgen. En dan de laatste handsbal van Burnley, dat is honderd procent een strafschop. Als Aaron Wan-Bissaka een penalty tegen krijgt in de halve finale van de FA Cup, dan moet de bal nu ook op de stip. Het is erg inconsequent allemaal', laat een gefrustreerde Ten Hag zijn ongenoegen de vrije loop.
Ten Hag steekt ook de hand in eigen boezem, maar blijft van mening dat de arbitrage een cruciale rol heeft gespeeld in de totstandkoming van het gelijke spel. 'We moeten in de spiegel kijken. We gaan de fout in bij de 1-1 van Burnley. Maar we zijn ook afhankelijk van de arbitrage en we verwachten van die mensen dat ze verantwoordelijkheid nemen. Ze moeten begrijpen wat het betekent voor ploegen en managers.'