Belgische renner maakt woordgrap over valpartij Hongaar, die er niet om kan lachen: 'Ze hebben het me uitgelegd'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 11:45
copyright proshots 24545639
Voor Visma | Lease a Bike was de vijfde Giro-rit er eentje om snel te vergeten. Olav Kooij (negende) kwam er in de sprint van het peloton al niet écht aan te pas, terwijl eerder Christophe Laporte en Attila Valter het asfalt kusten. Over de valpartij van laatstgenoemde maakte de Belgische renner Thomas de Gendt een grapje op X, al kon de Hongaars kampioen dat helemaal niet waarderen.
Eerst reageerde Valter met een vragende smiley op het X-bericht van de Vlaming, die daarop in het Engels antwoord gaf. 'Het gaat om een grap met jouw naam. Je Nederlandse ploeggenoten zullen het wel uitleggen', stelde de routinier.

'Kwestie van smaak'

Grappig vond Valter het echter niet, zo bleek uit zijn daaropvolgende reactie. 'Ze hebben het uitgelegd. Ik vind het niet leuk', klonk zijn kort maar krachtige antwoord. De Gendt kon het daarop dan weer niet laten om ook daar weer op te reageren. 'Het is een verschil van smaak, maak je geen zorgen', aldus de rot in het vak.

Meervoudig ritwinnaar

Thomas de Gendt is op dit moment zelf dus niet in de Giro actief, maar won in 2022 nog een etappe in de grote ronde. Ook in de Tour de France en de Vuelta wist hij al ritten te winnen. Pelotoncollega Valter is doorgaans op zijn best op heuvelachtig terrein en kan goed uit de voeten op gravel, de ondergrond die het peloton tijdens de rit van vandaag (donderdag) aandoet.
©In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties