'Grappenmaker' Promes domineert Russiche media: 'Ontsnapping nu echt geen optie meer'

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 12:13
promes
De arrestatie van Quincy Promes in Dubai heeft ook in de Russiche media voor de nodige opschudding gezorgd. Het lijkt er nu op dat de toekomst van de aanvaller van Spartak Moskou onzekerder dan ooit is. Als alles volgens plan verloopt wordt Promes binnenkort uitgeleverd aan Nederland.
Promes werd woensdag op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai, waar hij een luxueus leven leidde. Hij moet in Nederland een gevangenisstraf van zeven en een half jaar uitzitten vanwege zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid. Dit nieuws heeft Rusland inmiddels ook in rep en roer gebracht, de aanvaller staat op de voorpagina's van verschillende Russische kranten.

Einde carrière 

Volgens de Russische advocaat Alexander Dobrovinsky, bij Match TV, lijkt het einde van de carrière van de aanvaller in zicht. De advocaat stelt dat Spartak Moskou een grote fout heeft gemaakt door Promes mee te nemen naar Dubai. Als de oud-speler van onder andere FC Twente en Ajax daadwerkelijk de gevangenis ingaat, zal Spartak hoogstwaarschijnlijk zijn contract ontbinden.  
De Russische krant Sport-Express houdt momenteel zelfs een liveblog bij over Promes, 'Schandaal rond Spartak-speler'. Er wordt beweerd dat Promes zichzelf vooral in de problemen heeft gebracht door zijn levensstijl in Dubai, met feesten, nieuwe muziek en een nieuwe 'bekende vriendin'. 'De gevolgen zullen ernstig zijn,' aldus een commentator van de krant.  

Spartak Moskou geeft niet op 

Sovjetski Sport begint haar voorpagina met: 'Promes is opnieuw gearresteerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze keer zal niemand hem meer kunnen helpen.' Daarna gaat de krant dieper in op de kwestie. 'Een gewoon persoon zou al lang in de gevangenis hebben gezeten, maar de leider van Spartak heeft tot nu toe geluk gehad. Zelfs diplomatieke inspanningen op het hoogste niveau lijken geen invloed meer te hebben op de autoriteiten in Dubai. Het lijkt erop dat de goedlachse grappenmaker deze keer niet aan gerechtigheid zal ontsnappen.'
Ondanks alle veroordelingen heeft Spartak Moskou nog altijd hoop op een goede afloop voor Promes. De club verklaard dat de advocaat van Promes in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. De club blijft hopen op een gunstige uitkomst voor hun speler en zal verdere acties overwegen naarmate de situatie vordert.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties