Befaamde ploegbaas moet fikse boete betalen vanwege 'denigrerende opmerkingen over vrouwen'

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 17:08
copyright proshots 15322786
De ethische commissie van de internationale wielerbond UCI heeft Patrick Lefevere een boete opgelegd van 20.000 Zwitserse frank voor 'denigrerende opmerkingen over 'vrouwen'. Dat bevestigt de UCI donderdagmiddag via sociale media. Lefevere is als ploegbaas al jaren verbonden aan het huidige Soudal Quick-Step, de ploeg van Belgisch kampioen Remco Evenepoel.
'Naar aanleiding van een rapport over de heer Patrick Lefevere, algemeen manager van het UCI WorldTeam Soudal Quick-Step, voor publieke uitspraken die als denigrerend over vrouwen worden beschouwd, heeft de Ethische Commissie bevestigd dat er in twee gevallen overtredingen zijn begaan van artikel 5 en 6.1 van de Ethische Code', klinkt het.

Publieke verklaring vereist

Lefevere moet van de UCI ook een publieke verklaring afleggen, waarin hij zich excuseert en de ongepastheid aanduidt. Indien hij weigert, moet de 69-jarige Lefevere een boete van 20.000 Zwitserse Frank betalen. Bovendien mag hij zich ook niet meer schuldig maken aan een soortgelijke overtreding van de Ethische Code van de UCI.

In de media

Om welke uitspraken het gaat, is hoogst onduidelijk, maar volgens Belgische media zou het gaan om verschillende passages in interviews. Zo kreeg hij bij HLN.be een vraag of hij met een vrouwenploeg wou starten, waarop hij antwoordde met 'Ik ben het OCMW niet, hé'. Over zijn voormalige topsprinter Sam Bennett maakte hij in Het Nieuwsblad dan weer de volgende aanstootgevende opmerking: 'Weggaan bij Bora-Hansgrohe en tegen iedereen zagen dat hij er gepest werd en zo bijna depressief en failliet was, maar veertien maanden later doodleuk retourneren. Het is hetzelfde als dames die na partnergeweld toch nog terugkeren naar huis', zei hij toen. Over de rel van afgelopen maand met Julian Alaphilippe en diens vriendin Marion Rousse zou het dus niet gaan.
©In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties