Bayer Leverkusen afgebrand na einde ongeslagen reeks: Acht spelers en Alonso krijgen laagste cijfer

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 15:45
copyright proshots 25314468
Woensdagavond werd de finale van de Europa League gespeeld tussen Bayer Leverkusen en Atalanta. Na 51 wedstrijden ongeslagen te zijn verloor Leverkusen die status door met 3-0 te verliezen van de Italianen, die naar de overwinning werden geschoten door hattrick-hero Ademola Lookman. De Duitse kranten zijn niet mals voor de ploeg van Xabi Alonso.
'Atalanta vernedert Leverkusen', kopt BILD. 'Voor het eerst dit seizoen wist trainer Xabi Alonso geen manier te vinden om de wedstrijd te keren.' De krant geeft acht (!) spelers het laagst mogelijke cijfer en ook Alonso moet het ontgelden. 'Ook hij kan daar niet aan ontsnappen.' Leverkusen krijgt zaterdag de kans om zich te revancheren: tweede divisionist Kaiserslautern wacht dan in de finale van de DFB-Pokal.

Zeer zwak 

De formatie van Alonso léék dus onverslaanbaar, maar blijkt wel degelijk te verslaan. De Duitse media is werkelijk verwoestend voor de ploeg uit eigen land. 'De Europa League werd in zekere zin een tragedie. Na het winnen van de landstitel kreeg Leverkusen een bijzondere kans om de treble te winnen. Maar de droom spatte in Dublin uiteen na veruit de zwakste prestatie van het seizoen', is Kicker van mening.

Fout na fout

Die Welt heeft ook weinig positieve woorden over voor de prestatie van Leverkusen in Dublin. 'De Lombarden waren met drie goals uit vijf kansen wel heel efficiënt. Maar vanaf het begin leek een eindzege er ook niet in te zitten voor Bayer Leverkusen. Zelfs voor de tegengoal maakte Bayer al een buitengewoon groot aantal simpele fouten. En na de openingsgoal volgden slechts voorzichtige aanvallende pogingen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties