Lovende woorden voor Frimpong: 'Hij is een speciale speler en een topgozer'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 10:55
copyright proshots 24959777
Woensdagavond 22 mei ontmoeten Bayer Leverkusen en Atalanta elkaar in de finale van de Europa League. Leverkusen is al het hele seizoen ongeslagen en hoopt die reeks uit te breiden. Atalanta mist Marten de Roon en zal daar een oplossing voor moeten vinden. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben rechtsback Jeremie Frimpong en hoofdtrainer Xabi Alonso van de 'thuisploeg' elkaar de hemel ingeprezen. 
Alonso was op de persconferentie voorafgaand aan het duel zeer lovend over de Nederlandse rechtsback. 'Hij is een sleutelspeler voor ons. Jeremie is belangrijk voor de ploeg, maar ook voor mij. Hij heeft me geholpen bij de aanpassing van spelers. Het is een topgozer. Jeremie zorgt voor vrolijkheid in de kleedkamer. Hij heeft zich niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ook als prof. Op het veld is hij een speciale speler. Er zijn niet veel Jeremie Frimpongs.'

Blij met mooie woorden

Frimpong reageerde daar vervolgens gevleid op tegenover de NOS. 'Onze relatie is erg goed. Hij gelooft in mij en ik geloof in hem. Voor een speler is het fijn als de coach in je gelooft. Je kunt vrijer voetballen als je weet dat je zijn steun hebt. Hij was een geweldige speler. Als iemand als Alonso vertrouwen in je heeft, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen.' Frimpong scoorde in negen Europa League-wedstrijden drie keer.

Vertrek uit Duitsland?

Frimpong staat in de belangstelling van vele clubs. Zo zou Erik ten Hag de rechtsback graag naar Manchester United willen halen, zelf denkt hij overigens nog niet aan een vertrek. 'Geen idee waar die verhalen vandaan komen. Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben heel blij bij Leverkusen. Voorlopig ga ik nergens heen.' De rechtsback maakt overigens nog een goede kans om een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal te bemachtigen.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties