Koeman kan opgelucht ademhalen: 'Goede hoop op vroegtijdig herstel Frenkie de Jong'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 15:49
copyright proshots 25051206
Goed nieuws voor de KNVB, bondscoach Ronald Koeman en natuurlijk voor heel voetbalminnend Nederland. Als we de woorden van KNVB-arts Edwin Goedhart mogen geloven, is er een goede kans dat de geblesseerde Frenkie de Jong deze zomer gewoon mee kan doen op het EK. Dat zei Goedhart donderdag tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.
Op zondagavond werd De Jong per brancard van het veld gedragen nadat hij zich tijdens de Clásico (3-2 voor Real Madrid) ogenschijnlijk zwaar blesseerde aan zijn enkel. Een update stelde later dat de middenvelder er 'enkele weken' uit zou zijn. Een relatieve geruststelling als je toekeek hoe De Jong het veld verliet, maar óók geen zekerheid dat het met het EK wel snor zit.

Revalideren bij de club

Een uitspraak van KNVB-arts Edwin Goedhart zorgt alsnog voor de gewenste verlichting. 'Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen', liet Goedhart donderdag optekenen. De arts legde uit dat zowel De Jong als de eveneens geblesseerde Memphis Depay uitstekend af zijn bij hun clubs, waar ze tijdens hun revalidatietraject hopelijk ook nog wat groepstraining kunnen meepakken. 'Lekker in het zonnetje in een omgeving die ze goed kennen'.

Lastige periode

De voorbije weken kreeg De Jong het vooral in de Spaanse pers aardig te verduren. De international kon niet zijn stempel drukken op het CL-tweeluik met PSG, en dat terwijl hij op papier een van de leidende spelers is. Deze zomer hangt hem vanwege financiële managementkeuzes bij de Catalaanse club een vertrek boven het hoofd, al lijkt De Jong zelf nog altijd niet van plan Barcelona te verlaten.
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties