Update: Barcelona voorkomt transfervrij vertrek van toptalent met clausule van 1 miljard

Sportnieuws
woensdag, 24 mei 2023 om 16:17
gavi
Een van de meest waardevolle spelers van FC Barcelona dreigt deze zomer gratis de deur uit te lopen. Gavi tekende in oktober nog een contract tot 2026, waarbij een ontsnappingsclausule van 1 miljard euro opgenomen was. Wegens een juridische blunder en de huidige financiële situatie bij Barcelona is dat contract volgens LaLiga echter niet geldig, waardoor de oude verbintenis van Gavi weer ingaat. Dat oude contract loopt aan het eind van dit seizoen af. 
Barcelona bevestigde in september van 2022 dat het na lange onderhandelingen erin geslaagd was om Gavi langer aan zich te binden. Het nieuwe contract zou gaan gelden tot 2026 maar dat heeft LaLiga niet goedgekeurd. Barcelona zou met het nieuwe contract van Gavi boven het salarisplafond uitkomen. De club ging met succes in beroep, maar wegens een vormfout is dat beroep nietig verklaard. Barcelona zou het namelijk een dag te laat aangetekend hebben, zo schrijven Relevo en Marca.
Daardoor zou het oude contract van Gavi weer in werking zijn getreden, wat tot de zomer van 2023 loopt. Met dat jeugdcontract kreeg de achttienjarige middenvelder 800.000 euro per jaar, wat met zijn nieuwe verbintenis verachtvoudigd wordt naar zo'n zesenhalf miljoen euro. Barcelona ontkent echter dat het een fout heeft gemaakt en gaat in hoger beroep. Tot de uitspraak definitief is wordt de inschrijving van Gavi niet teruggedraaid.
Als blijkt dat LaLiga toch gelijk heeft, wordt het voor Barcelona een hels karwei om de huidig winnaar van de Golden Boy Award binnenboord te houden. Volgens de voorzitter van de bond, Javier Tebas, moeten de Catalanen zo'n 200 miljoen euro aan salaris besparen om nieuwe spelers in te mogen schrijven. De president van Barcelona, Joan Laporta, lijkt zich echter weinig aan te trekken van LaLiga, daar hij onlangs nog zei dat hij deze zomer een rechtsback en een aanvaller wou halen.

Update 24/05: Barcelona krijgt eindelijk groen licht van LaLiga

Gavi is ook volgend jaar speler van FC Barcelona. La Liga heeft de contractverlengingen van het toptalent eindelijk goedgekeurd. Ook Ronald Araújo blijft langer aan de landskampioen verbonden. Het tweetal leek af te stevenen op een transfervrij vertrek, maar mag nu toch geregistreerd worden, meldt het Spaanse Jijantes. De club is tevens bezig met het verlengen van het contract van linksback Alejandro Baldé, die ook een clausule van een miljard moet krijgen.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties