FC Barcelona in grote problemen | Spoedberaad bij Real Madrid om aartsrivaal genadeklap toe te dienen

FC Barcelona in grote problemen | Spoedberaad bij Real Madrid om aartsrivaal genadeklap toe te dienen

Real Madrid maakte zaterdag via de officiële kanalen bekend dat het zondagmiddag een spoedbijeenkomst houdt. Voorzitter Florentino Pérez heeft de Raad van Bestuur van Real Madrid ‘dringend’ bijeen geroepen om te gaan overleggen over de eventuele stappen die de club moet ondernemen nadat vrijdag bekend werd dat FC Barcelona is aangeklaagd wegens omkoping.

'Gezien de ernst van de beschuldigingen van de openbaar aanklager van Barcelona tegen de club Barcelona en twee van zijn (oud)voorzitters wegens goed onderbouwde vermoedens van corruptie en hun relaties met de voormalig vicepresident van de technische commissie van scheidsrechters, roept de president (Pérez, red.) het Raad van Bestuur zondagmiddag dringend bijeen om zo te beslissen over de acties die Real Madrid passend acht met betrekking tot deze kwestie', luidt het statement van de Koninklijke.

Vrijdagavond werd bekend dat FC Barcelona en twee voormalige voorzitters van de club door de openbaar aanklager van een rechtbank in Catalonië zijn aangeklaagd wegens omkoping. De club wordt ervan verdacht miljoenenbetalingen te hebben gedaan aan DASNIL 95 SL, dat in handen is van José María Enríquez Negreira, voormalig scheidsrechter en vicevoorzitter van het scheidsrechterscomité van de Spaanse bond.

Volgens het regionale pakket van Barcelona zou de club met de miljoenenbetalingen aan het bedrijf van Enríquez Negreira de aanstelling van scheidsrechters bij duels hebben beïnvloed. Indien Barcelona schuldig wordt bevonden, dreigt volgens Marca uitsluiting uit de Champions League of andere Europese toernooien. Volgens El Mundo heeft Barcelona liefst zes miljoen euro overgemaakt aan het bedrijf dat in handen is van Enríquez Negreira. De krant voegde toe dat de oud-scheidsrechter werd doorbetaald door Barcelona toen hij het scheidsrechterscomité al had verlaten.

Zowel Barcelona als Negreira ontkende de betalingen niet. Volgens Barcelona nam de club 'technische verslagen' over de arbitrale leiding af van een 'externe consultant', maar dat zou 'een gebruikelijke praktijk voor professionele voetbalclubs' zijn. Ook Negreira beweerde dat de betalingen niets te maken hebben met mogelijke manipulatie van de arbitrage. Volgens hem zou hij Barcelona mondeling advies hebben gegeven over hoe spelers zich tegenover de arbitrage dienden te gedragen en er daarom geen documentatie van hebben.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.