Barcelona liep Messi mis, maar krijgt open sollicitatie van andere peperdure wereldster

Sportnieuws
donderdag, 08 juni 2023 om 14:37
messi suarez neymar
Barcelona zou na het mislopen van Lionel Messi graag alsnog een wereldster aan de selectie toevoegen. Neymar ziet zichzelf als het 'Plan B' van zijn oude club, en het Spaanse Dario Sport meldt dat de PSG-aanvaller graag terugkeert in het Spotify Camp Nou stadion. De Braziliaan zou er zelfs een salarisverlaging voor over hebben.
Een terugkeer van Neymar gaat om dezelfde reden waarom de terugkeer van Messi onmogelijk was, nog een hele klus worden. Barcelona zit in financiële problemen en moet salaris besparen wil het nieuwe spelers kopen. Neymar verdient een torenhoog salaris, waarvan hij wel mogelijk een deel wil inleveren. Daarbovenop komt nog eens de transfersom die Barcelona moet betalen. Neymar werd in 2017 de duurste speler aller tijden, toen Paris Saint-Germain 222 miljoen euro neertelde om hem naar het Parc des Princes te halen. Zijn contract in de Franse hoofdstad loopt nog tot 2025, waardoor de transfer eveneens bemoeilijkt wordt.
Hoofdtrainer Xavi heeft wel aangegeven dat er een aanvallende versterking bij moet. Ansu Fati gaat waarschijnlijk vertrekken, terwijl Ferran Torres in de belangstelling staat van Newcastle United. Met het verkopen van beide spelers komt zowel geld als een plekje op de linkerflank vrij. Daar speelde Neymar van 2013 tot 2017 al bij Barcelona, waar hij samen met Luis Suarez en de eerder genoemde Messi het gevreesde trio 'MSN' vormde. Zijn marktwaarde is momenteel 70 miljoen euro, volgens Transfermarkt.nl.
De komst van Neymar lijkt niet aan de orde te zijn volgens Xavi zelf. De trainer was verrast door geruchten over een mogelijke terugkeer. 'Hij komt niet voor in onze plannen', aldus de trainer, die tussen 2013 en 2015 samenspeelde met de vleugelaanvaller. 'Ik mag hem echt als vriend. Hij is een fantastische speler, maar we hebben andere prioriteiten.' Een van die andere prioriteiten zou de komst van Bernardo Silva kunnen zijn, die ook interesse van de Spaanse landskampioen geniet. De spelmaker van Manchester City ligt ook nog tot 2025 vast en heeft een marktwaarde van 80 miljoen euro.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties