Update: Messi bevestigt overstap naar Inter Miami, maar wilde dolgraag naar FC Barcelona

Sportnieuws
woensdag, 07 juni 2023 om 21:21
messi
Lionel Messi lijkt hard op weg naar de Verenigde Staten, meldt BBC-journalist Guillem Balague. Ook L'Equipe zegt dat de creatieveling volgend seizoen voor de club van David Beckham speelt. Daarmee stelt hij FC Barcelona en Al-Hilal teleur. De Spaanse topclub kon hem niet inlijven wegens financiële restricties, terwijl Messi een salaris van zo'n 400 miljoen per jaar afslaat uit het Midden-Oosten.
Eerder op de dag werd al duidelijk dat Messi niet naar Saoedi-Arabië zou gaan, nu vist ook Barcelona achter het net. Balaque meldt nu dat de spelmaker naar Inter Miami vertrekt. De journalist schreef de biografie van Messi, waardoor hij een vrij betrouwbare bron is. Ook L'Equipe meldt het nieuws.
De Argentijn verkaste in 2021 transfervrij van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain, maar laat de Franse topclub na twee jaar achter zich. Ondanks dat hij twee jaar op rij kampioen werd, draait zijn komst toch enigszins op een teleurstelling uit. In de Champions League werd PSG voortijdig uitgeschakeld en ook de beker werd dit seizoen niet gewonnen. Bovendien vertrok Messi ongeoorloofd naar Saoedi-Arabië om aan de wens van zijn sponsoren toe te komen, waarmee hij zijn krediet bij de fans verspeelde.
Al vrij vroeg werd bekend dat Messi transfervrij zou vertrekken. Zijn oude club Barcelona deed er alles aan om hem terug te halen en leek een paar dagen geleden eindelijk op pole position te liggen. Van LaLiga werd het plan om Messi te halen goedgekeurd en ook vonden er gesprekken tussen zijn vader en Joan Laporta (voorzitter Barcelona) plaats. Nu gaat hij toch naar Inter Miami.

Messi bevestigt overstap naar Inter Miami

Lionel Messi speelt vanaf komend seizoen voor Inter Miami. Dat heeft de Argentijnse steraanvaller zelf bevestigd in een exclusief interview met Sport en de Mundo Deportivo. Messi, die transfervrij vertrekt bij Paris Saint-Germain, nodigde de twee vermelde Spaanse sportkranten uit bij hem thuis in Parijs. De superster wilde eigenlijk dolgraag terug naar Barcelona. 'Ik wilde heel graag terug, ik had er heel veel zin in. Aan de andere kant wilde ik, na alles wat ik heb meegemaakt bij Barcelona en het afscheid dat ik daar had, niet in dezelfde situatie belanden: afwachten wat er gaat gebeuren en mijn toekomst bij wijze van spreken in andermans handen laten.'
'Ik wilde mijn eigen beslissing nemen, denkend aan mezelf en aan mijn familie', vervolgt Messi. 'Hoewel ik hoorde dat er werd gezegd dat LaLiga alles had geaccepteerd en dat alles in orde was voor mij om terug te keren, speelden er nog veel andere dingen. Ik heb gehoord dat Barcelona eerst spelers moest verkopen of de spelerssalarissen moest verlagen. Ik wilde daar niet op wachten. Ik ben in mijn tijd bij Barcelona al van veel dingen beschuldigd geweest die niet waar waren.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties